Težave z erekcijo – erektilna disfunkcija

0
986

Imate težave z erekcijo? Obstaja veliko stvari, ki jih lahko poskusite – zdrave spremembe življenjskega sloga, zdravila na recept, alternativno zdravljenje…

 

Nacionalni inštitut za zdravje ocenjuje, da približno 5% 40-letnih moških in 25% 65-letnih moških trpi zaradi erektilne disfunkcije. Vendar ne skrbite – obstaja rešitev!

 

Alternative viagri

  • Ginko biloba. Ginko je rastlina, ki se v kitajski medicini uporablja za izboljšanje pretoka krvi. Ker je erekcija odvisna od pretoka krvi, nam lahko pomaga vsako zdravljenje, ki poveča pretok krvi po žilah. Vendar morate biti pozorni – ginko lahko poveča tveganje za nastanek krvavitve, če ga kombiniramo z zdravili, kot je varfarin.

Naš nasvet: Pred uporabo ginka bilobe se posvetujte z osebnim zdravnikom.

 

  • L-arginin. L-arginin je pomembna aminokislina, ki jo telo potrebuje za izgradnjo proteinov. Ker izboljšuje pretok krvi, jo nekateri alternativni zdravniki priporočajo za zdravljenje erektilne disfunkcije. Vendar pa je tudi tukaj potrebna previdnost – pri nekaterih ljudeh lahko L-arginin povzroči alergijsko reakcijo ali poslabša astmo in zniža krvni tlak.

Naš nasvet: Tako kot pri ginku bilobi, se tudi pred jemanjem L-arginina posvetujte z osebnim zdravnikom.

 

  • Akupunktura. Akupunktura se na Kitajskem že stoletja uporablja za zdravljenje erektilne disfunkcije in impotence. Nekateri strokovnjaki menijo, da je vredno poskusiti. Zagotovo deluje za zdravljenje  psihološke komponente erektilne disfunkcije.

Naš nasvet: Vsekakor poskusite!

 

  • Grmičasta palma. Grmičasta palma je majhna palma, na kateri rastejo sadeži, ki se uporabljajo za zdravljenje simptomov hipertrofije prostate pri moških in je priporočljiva za uporabo pri težavah z erektilno disfunkcijo. Najdete jo lahko tudi pod imenom »saw palmetto«. Kot ginko biloba, lahko tudi grmičasta palma pri interakciji z nekaterimi zdravili povzroči neželene simptome.

Naš nasvet: Pred uporabo se posvetujte z osebnim zdravnikom.

 

  • DHEA. DHEA je naravni hormon, ki ga telo uporablja za pridelavo moškega spolnega hormona testosterona. DHEA in testosteron s starostjo upadata, zaradi česar lahko pride do erektilne disfunkcije. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da s povišanjem hormona DHEA ni mogoče povišati nivoja testosterona na takšno raven, da bi preprečili erektilno disfunkcijo. Moški, ki imajo težave z jetri, ga ne smejo uporabljati.

Naš nasvet: Poskusite le pod strokovnim nadzorom zdravnika.

 

  • Johimbin. Johimbin se nahaja v lubju afriškega drevesa, imenovanega yohimbe. V Afriki se uporablja kot moški afrodiziak, pod zdravniškim nadzorom pa je uporabljen kot zdravilo na recept, za zdravljenje erektilne disfunkcije. Dodatki, narejeni iz lubja drevesa yohimbe, so na voljo tudi brez recepta, vendar pa so lahko v prevelikih odmerkih smrtno nevarni. Moški, ki uporabljajo zdravila za uravnavanje krvnega tlaka ali imajo težave z ledvicami, srcem in anksioznostjo, ga ne smejo uporabljati. Prav tako naj se ga izogibajo tudi sladkorni bolniki.

 

SHARE

Dodaj odgovor