10 nasvetov za učinkovito razstrupljanje

0
41

Ali ste vedeli, da je naše telo zelo obremenjeno zaradi toksinov, ki smo jim ves čas izpostavljeni? Ne gre le za pesticide, konzervanse in gensko spremenjena živila, temveč tudi za zdravila ter kemikalije v vodi in zraku. Telo se do določene mere razstruplja samo, mi pa mu lahko pri tem pomagamo tako, da upoštevamo 10 preprostih nasvetov.

  • Dan pričnimo s kozarcem vode in sveže stisnjenim limoninim sokom.

Na tak način iz telesa odplaknemo toksine in telo alkaliziramo. Pri tem imamo še eno možnost. Za vse tiste, ki ne marajo limoninega soka, se odlično obnese tudi žlička jabolčnega kisa v kozarcu vode. Z jabolčnim kisom je svoje paciente zdravil že Hipokrat. Ugotovil je, da je to močan čistilni in zdravilni eliksir, naravni antibiotik in antiseptik, ki se bori proti klicam in bakterijam, za bolj zdravo, močnejše in daljše življenje. Večje količine vode je priporočljivo uživati tudi tekom dneva.

  • Vsak dan popijmo sveže pripravljen zelenjavni sok.

Če ne marate zelenjave, si iz nje pripravite sok, pri tem pa uporabite tudi ohrovt in špinačo, ki imata neverjetno moč pri razstrupljanju. V sok lahko dodamo tudi korenje, rdečo peso, koriander, kurkumo in ingver. Če je le mogoče, izbirajte sezonsko zelenjavo.

  • Iz prehrane izločimo nezdrava olja

Nezdrava olja, kot je sončnično olje, niso najboljša izbira za razstrupljanje. Nadomestimo jih lahko z zdravimi olji, kot so ekstra deviško oljčno olje, kokosovo in avokadovo olje, olje konoplje in olje lanenih semen.

  • Privoščimo si zeleni čaj in zeliščne čaje, kot sta regratov čaj in koprivin čaj.
  • Uživajmo več surovega sadja in zelenjave ter zelišč.

Sadje, zelenjava in zelišča vsebujejo encime, ki pomagajo pri prebavi in izboljšujejo absorpcijo hranil.

  • Odrecimo se belemu sladkorju.

Beli sladkor in nekatera umetna sladila škodijo našemu telesu. Nadomestimo jih lahko z medom, stevio, kokosovim sladkorjem, melaso in javorovim sirupom.

  • Ne uživajmo bele moke in belega kruha

Bela moka povzroča prebavne motnje in onemogoča normalno gibanje črevesa. Nadomestimo jo lahko z zdravimi različicami, kot so moka iz kvinoje, moka iz rjavega riža, ajdova moka in koruzna moka. Beli kruh nadomestimo s polnozrnatim.

  • Posezimo po probiotikih

Probiotiki so žive bakterije, ki jih najdemo v nekaterih jogurtih (grški jogurt), v kefirju in v nekaterih vrstah zelenjave. Koristne bakterije ubijajo škodljive bakterije in kvasovke ter pomagajo pri zdravljenju sluznice črevesja.

  • Uživajmo stročnice in manj mesa

Stročnice so odličen vir beljakovin, vlakna v zrnu pa pomagajo pri izločanju blata iz črevesja. Meso v pretiranih količinah zakisa telo.

  • Iz življenja odstranimo ljudi, ob katerih se ne počutimo dobro

Vsak dan poskušajmo pričeti pozitivno, z nasmeškom na obrazu. Stres je eden izmed glavnih krivcev za slabše počutje in nastanek bolezni.

(Povzetek članka po: https://www.mindbodygreen.com/0-12713/10-easy-ways-to-detox-your-body-today.html)

Share on Facebook0
SHARE

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here