Te vrste čajev koristijo sečilom

0
15

Mehur in ledvice so primarni organi genitourinarnega sistema, ki se večinoma ukvarjajo s proizvodnjo in shranjevanjem urina. Urin je običajno sterilen, čeprav lahko patogeni dejavniki, kot so bakterije, vstopijo skozi sečnico in povzročijo okužbe mehurja in ledvic. Pogosti simptomi okužbe mehurja in ledvic vključujejo bolečino v križu in medenici, povečano pogostost uriniranja, povečano telesno temperaturo in slabo počutje. Nekatera zelišča imajo antiseptične in protivnetne lastnosti, zaradi česar so učinkovito naravno sredstvo za preprečevanje okužb mehurja, ledvic in drugih sečnih organov.

Čaj iz brusnic

Sok brusnic je naravno zdravilo za ledvične kamne in okužbe sečil in sicer zaradi svoje kislosti, visoke vsebnosti vitamina C ter antibiotičnih lastnosti. Čeprav je čaj iz brusnic bolj razredčen od soka (narejen je iz jagod, stebel in listov) vsebuje več antioksidantov kot sok iz brusnic, ki ga kupimo v trgovini. Poleg počasnega raztapljanja kalcijevih usedlin v ledvicah lahko čaj iz brusnic pomaga zmanjšati tudi kalcifikacijo v krvnih žilah.

Peteršiljev čaj

Peteršiljev čaj ima dolgo zgodovino kot naravno zdravilo za različne genitourinarne bolezni, vključno z okužbami sečil, prostate, mehurja in ledvic. Peteršilj deluje kot blag antiseptik in diuretik, zato povečuje hitrost uriniranja ter pomaga pri izpiranju bakterij in drugih patogenov iz ledvic in mehurja. Najbolje je, da za zeliščni čaj uporabimo svež peteršilj, vključno s stebli in koreninami.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje močne antioksidante, ki zmanjšujejo poškodbe tkiva, ki jih povzročajo prosti radikali in zavirajo širjenje številnih patogenih mikroorganizmov, vključno z bakterijami, nekaterimi virusi in številnimi glivami. Prav tako lahko preprečuje nastanek raka sečnega mehurja pri moških in ženskah. Deluje kot adstrigens in diuretik, ki pomaga pri okužbah ledvic, mehurja in sečnega trakta.

Čajne mešanice zelišč

Na trgu obstaja veliko mešanic zeliščnih čajev, ki delujejo proti okužbam ledvic in mehurja. Pogosto dodana zelišča, ki imajo antiseptične, protivnetne in / ali diuretične lastnosti, so brinove jagode, listi poprove mete, listi regrata, koren hortenzije, uva ursi, njivska preslica, koren marshmallowa in semena lubenice.

(Povzetek članka po: https://woman.thenest.com/tea-good-bladder-kidneys-1174.html)

Share on Facebook0
SHARE

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here