Želja po spolnosti

0
659

Maca ima dolgo zgodovino tradicionalne uporabe, znanstveno raziskana pa je bila šele v zadnjih 25-30 letih.

Korenina maca prihaja iz Peruja in je v uporabi že vsaj 2000 let. V nadaljevanju članka vam bomo predstavili pozitivne učinke mace na predstavnike moškega spola.

Preden vam predstavimo delovanje maca korenine, naj vas opozorimo, da obstaja več vrst mace. Različne vrste korenine imajo različne učinke na določena zdravstvena stanja.

 

Povečuje željo po spolnosti
Eden izmed glavnih razlogov, da se ljudje odločijo za uživanje mace je njena sposobnost, da povečuje libido (željo po spolnosti). Na ta način podpira zdrav spolni nagon. Maca vsebuje veliko število hranil, ki revitalizirajo celotno telo. Prav tako podpira zdravo raven testosterona, s čimer povečuje energijo, vzdržljivost in vitalnost. Vsebuje edinstvene hranilne snovi, imenovane macaenes in macamides, ki jih povezujejo s podpiranjem zdravega libida. V ta namen je priporočljivo uporabiti rdečo ali črno maco

 

Zmanjšuje težave z erektilno disfunkcijo
Maca povečuje krvni obtok. V raziskavah je bilo ugotovljeno, da na ta način zmanjšuje težave, ki jih povzroča erektilna disfunkcija. Več kot polovica bolnikov, ki je sodelovala v raziskavi, je poročala o pomembnih izboljšavah v zvezi z erektilno disfunkcijo in o splošnem dobrem počutju. V ta namen priporočamo uživanje črne mace.

 

Povečuje plodnost pri moških
Ljudje, ki so živeli v Andih v Peruju, so koren maca uporabljali za povečanje plodnosti tako pri ljudeh, kot tudi pri živalih. Mladi pari, ki živijo na tem območju, koren uporabljajo še danes. Nedavne študije iz Švice in Peruja potrjujejo, da črna maca povečuje število spermijev in izboljšuje njihovo gibljivost, poleg tega pa povečuje spolno željo.

 

Vpliva na spolne hormone
Maca ne vsebuje testosterona ali drugih spolnih hormonov. Namesto tega stimulira telo, da samo ureja izločanje hormonov in doseže pravo hormonsko ravnovesje. V raziskavah niso dokazali, da maca povečuje nivo spolnega hormona testosterona, dokazali pa so, da pozitivno vpliva na endokrini sistem pri moških.

 

Zdravje prostate 

Tako rdeča, kot tudi rumena in črna maca zmanjšujejo velikost prostate. Študije so bile do sedaj opravljene samo na živalih.


Maca za izgradnjo mišic

Korenina mace vsebuje veliko beljakovin in drugih hranil, ki podpirajo zdravo, naravno rast mišic. Priljubljena je predvsem med bodybuilderji, ki jo uživajo v obliki mešanic, ki pospešujejo rast mišične mase. Na njeno učinkovitost prisegajo tudi številni profesionalni športniki. V ta namen priporočamo uživanje črne mace, bodisi surove bodisi želatinirane.


Povečuje energijo
V Peruju je maca ključnega pomena za ohranjanje vzdržljivosti in energije tamkajšnjega prebivalstva. Njen učinek na povečanje energije je bil potrjen tudi s številnimi študijami. V ta namen je najbolje uporabljati črno maco.


Povečuje moč kosti
Rdeča in črna maca izboljšujeta strukturo kosti, kar je posledica visoke vsebnosti kalcija v korenini mace.


Proti depresiji
Eden izmed manj znanih pozitivnih vplivov korenine maca je zmanjšanje depresije pri moških. S tem pozitivno vpliva na čustveno zdravje.


Vpliv na kognitivne funkcije
Maca povečuje koncentracijo, sposobnost za učenje in izboljšuje spomin. Priporoča se uživanje črne ali rdeče mace.

(Povzetek članka po: https://www.themacateam.com/maca-for-men)

Dodaj odgovor