Zakaj vstati kako uro prej, kot običajno?

0
616

Spanec, ki nas zares odpočije je bistvena točka v zvezi s spanjem. Podobno je pri hrani, nista pomembna samo količina in kakovost hrane, ampak tudi način, kako je hrana zaužita. Pri spanju lahko to primerjamo na primer s dvema osebama, ki pričneta delati ob 8:00. Ena se vstaja zjutraj ob 6:30, druga ob 7:30. V prvem primeru je časa za pripravo na službo zelo veliko, do čim v kolikor se zbudimo »tik pred zdajci«  nastane veliko panike in negativnega vzdušja z zamujanjem. Če si pobliže ogledamo položaj, nam hitro postane jasno, da je vprašanje urnika veliko bolj pomembno, kot se zdi na prvi pogled. In če se vrnemo k našima dvema prijateljema, bo prvi izmed njiju preživel dan tako, da bo tekel, hitel in bil nejevoljen. Možakarja je strah ure prebujanja in vsega kar ta potegne za seboj (hitenje, živciranje in vse ostalo). Drugi bo dan preživel čisto drugače, njegov dan se prične eno uro prej, toda ta ura je prijetna saj ne bo rabil skočiti iz postelje kot hudič iz škatle. V miru bo pozajtrkoval, se oblekel in pripravil na delovni dan.

Veliko bolnikov dr. Gustave Mathieu mu je zaupalo kako pozitivno je vplivalo na njihov delovni dan, da so se zbudili malo prej kot so se nameravali odpraviti od doma. Dr. Mathieu je dejal » Veliko nespečnežev težko zaspi samo zato, ker se bojijo ure, ko bodo morali vstati«.

Poglejte okoli sebe vse ljudi ki hitijo na vse konce, tekajo levo in desno in si ne vzamejo časa za sebe. Naj vas videz ne vara najbolj hrupni avtomobili niso tudi najhitrejši. Nemiren človek težko najde čas za dober počitek. Zanj bi bilo bolje, da bi štiri ure preživel tako, da bi se nadihal, se razvedril, užival življenje… ter manj spal.

Živimo v času, ko so številke dobile prevelik pomen. Kar pa šteje, ni število ur, ki jih preživite v postelji, niti število gramov, ki jih zaužijete, niti število ljudi, ki jih poznate. Pomembna je kakovost vašega spanca in vaše hrane ter prijatelji, na katere lahko računate.

SHARE

Dodaj odgovor