Z origanovim oljem v boj proti gripi in prehladu!

0
1050

Bi tudi vi zaužili katerokoli zelišče, ki bi vam pomagalo, da se izognete okužbam v sezoni gripe in prehlada? Obstaja zelišče, ki vam lahko pomaga odvrniti bolezni in ga imate v tem trenutku skoraj zagotovo v kuhinji.

Navdušenci nad naravnimi načini zdravljenja trdijo, da je olje divjega origana odlično sredstvo za boj proti gripi in prehladu poleg tega pa ohranjuje zdrav prebavni trakt in pomirja problematično kožo.

Origanovo olje je, kot nam pove že samo ime, olje, ki ga s parno destilacijo pridobimo iz origana. Obstaja 40 različnih vrst te rastline. Največje zdravilne učinke ima olje divjega origana.

Imate zamašen nos? Težavo lahko olajšate tako, da dodate nekaj kapljic olja divjega origana v inhalator in vdihujete približno 5 minut. Težave z vnetim grlom lahko olajšate tako, da dodate nekaj kapljic olja divjega origana soku ali vodi.

Z oljem divjega origana si lahko pomagate tudi takrat, kadar imate težave z glivicami. Olje ima proti-glivične in proti-virusne lastnosti.

Olje divjega origana je odlično sredstvo za boj proti Candidi Albicans, ki povzroča glivične okužbe. Podoben učinek ima proti plesni Aspergillus flavus.

Olje lahko uporabljate tudi na koži. Herpes, glivice na nohtih, prhljaj, bolečine v mišicah in bolečine v sklepih so le nekatera izmed stanj, pri katerih nam je lahko v pomoč olje divjega origana. Olje lahko razredčite z oljem jojobe ali mandlja. Ne uporabljajte ga na poškodovani ali občutljivi koži. Olje origana bi lahko bilo učinkovito tudi pri težavah z luskavico in kožnimi vnetji, vendar rezultati raziskave še niso znani.

Potrebujete repelent za odganjanje mrčesa? Olje divjega origana vsebuje podobne snovi kot meta in timijan, ki prav tako odganjata mrčes. Nekaj kapljic olja nanesite na pohištvo. V ta namen lahko olje uporabite na koži, vendar ga morate pred nanosom razredčiti.

Ena izmed študij, opravljenih v letu 2001 je pokazala, da origanovo olje uničuje Staphylococcus bakterijo.

Bodite pozorni – origanovo olje je v čisti obliki tako močno, da ga je potrebno redčiti z nosilnim oljem (olivno olje) v razmerju 1:3. Nerazredčeno olje lahko draži kožo in sluznice.

Jemanja olja naj se izogibajo nosečnice in doječe matere, prav tako ga ni priporočljivo dajati otrokom in dojenčkom. Izogibajo naj se ga ljudje z visokim krvnim tlakom ali s srčnimi obolenji. Pred uporabo se pogovorite z osebnim zdravnikom, predvsem če redno jemljete katerakoli sintetična zdravila.

(Povzetek članka po: http://www.huffingtonpost.ca/2013/11/14/oil-of-oregano-benefits_n_4274795.html)

Dodaj odgovor