Z ognjičem nad srčne bolezni

0
510

Ognjič se v medicinske namene uporablja že od 12. stoletja. Vsebuje velike količine flavonoidov – antioksidantov, ki pomagajo zaščititi celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Nedavne študije so pokazale, da je lahko ognjič odlično alternativno sredstvo za preprečevanje bolezni srca in ožilja.

V preteklosti se je ognjič uporabljal predvsem za zdravljenje želodčnih motenj in razjed, kot tudi za lajšanje menstrualnih krčev. Danes je dokazano, da ognjič pospeši celjenje ran (poveča pretok krvi v prizadetem območju). Posušeni cvetni listi se uporabljajo za pripravo tinktur in mazil.

Z raziskavami so ugotovili, da ognjič spodbuja delovanje levega srčnega prekata in s tem zmanjšuje nevarnost za srčni napad in odmiranje celic v srčni mišici.

Kardioprotektivne učinke ognjiča bi lahko uporabljali za zdravljenje degenerativnih bolezni, kot so ishemične bolezni srca.

Ognjič lahko najdete v različnih oblikah – sveži ali posušeni cvetni listi, tekoči ekstrakti, čaji, tinkture, mazila in kreme. Izdelke je potrebno zaščititi pred svetlobo in vlago .

(Povzetek članka po: http://www.doctorshealthpress.com/heart-health-articles/a-flower-that-helps-protect-your-heart)

SHARE

Dodaj odgovor