Z Gingko Bilobo do odličnega spomina!

0
761

Ginko Biloba sodi med najstarejše živeče drevesne vrste – živi tudi do 1000 let. Iz drevesa so izolirali in identificirali več kot 40 učinkovin. Koristne učinke na zdravje imajo predvsem flavonoidi (antioksidanti na rastlinski osnovi, ki ščitijo živce, srčno mišico, krvne žile in mrežnico) in terpenoidi (širijo krvne žile in zmanjšujejo lepljivost trombocitov).

 

Ginko Biloba se najpogosteje uporablja v naslednjih primerih:

Demenca in Alzheimerjeva bolezen
Ginko biloba se je prvotno uporabljal za regulacijo pretoka krvi v možgane. Nadaljnje študije so pokazale, da ščiti živčne celice, ki so poškodovane zaradi Alzheimerjeve bolezni. Številne druge študije kažejo, da lahko ginko biloba izboljša spomin in mišljenje pri ljudeh, ki trpijo za Alzheimerjevo boleznijo ali vaskularno demenco.

Bolečine v mečih
Bolečine v mečih otežujejo in onemogočajo normalno hojo. Objavljene študije kažejo, da lahko ljudje, ki so jemali ginko biloba, hodili približno 37 metrov več kot tisti, ki so prejemali placebo, ne da bi ob tem trpeli zaradi bolečin.

Glavkom
Sodeč po določeni študiji so ljudje, ki so dnevno jemali 120 mg Ginkga Bilobe vsaj osem tednov, spoznali, da se je njihov vid izboljšal.

Spomin
Ginko Biloba dokazano izboljša spomin pri ljudeh z demenco. Pogosto ga dodajajo žitnim ploščicam, brezalkoholnim pijačam in sadnim napitkom z namenom krepitve spomina in izboljšanja kognitivnih funkcij.

Degeneracija makule
Degeneracija makule je napredujoča bolezen oči, ki zmanjšuje mrežnico. Je eden najpogostejših vzrokov slepote v Združenih državah Amerike. Flavonoidi v Ginku Bilobi ublažijo težave z očesno mrežnico.


(Povzetek članka po: 
http://www.newsmax.com/FastFeatures/Health-benefits-of-ginkgo/2010/11/10/id/371447/)

SHARE

Dodaj odgovor