Vaša priložnost, da se enkrat za vselej znebite ogrcev!

0
948

Se tudi vi sprašujete kaj je najučinkovitejši način za odpravo nadležnih ogrcev? Odgovor se skriva v dandanes nepogrešljivi sodi bikarboni!

 

Na spletu se pojavlja veliko nasvetov glede čiščenja obraza in odprave ogrcev z naravnimi metodami. Ena izmed njih je uporaba zelo preproste sode bikarbone. Ampak ali je ta resnično učinkovita? Najbolje, da jo enostavno preizkusite! To sem storila tudi sama in glej ga zlomka, metoda je dejansko učinkovala.

 

Soda bikarbona je sredstvo, ki služi za tisoč in en namen. Najprej sem jo preizkusila za umivanje las. Moji lasje so postajali močnejši in vse bolj zdravi. Če je izdelek učinkovit za lase, mora biti tudi za kožo na obrazu, sem pomislila. Tako je poleg umivanja las, tudi čiščenje obraza s sodo bikarbono postalo moj ritual. Sčasoma so številni ogrci, s katerimi sem se neuspešno spoprijemala že lep čas pričeli izginjati, koža pa je postajala vse bolj mehka in svilnata. Bila sem tako zelo zadovoljna, da od takrat dalje ne kupim nobenega komercialnega šampona več!
V nadaljevanju lahko vidite postopek umivanja obraza s tem čudežnim sredstvom.

 

Potrebujete:

 • 1 žlico sode bikarbone

 

 1. Najprej poskrbite, da je vaš obraz čist.
 2. Obraz si navlažite s toplo vodo. Ta bo odprla pore in soda bikarbona bo lažje prodrla v globino kože.
 3. Z vlažnimi prsti sodo bikarbono nežno s krožnimi gibi vmasirajte v kožo. Osredotočite se na območja, kjer je ogrcev več.
 4. Masirajte približno 30 sekund, nato obraz temeljito sperite. Sode bikarbone ne puščajte na obrazu dlje časa, saj bi lahko razdražila kožo.

 

Opomba: Ne nanašajte na odprte rane in stisnjene ogrce. Če imate kakršnekoli reakcije, kot so rdečica, izpuščaji ali povečanje nastanka ogrcev, s to metodo prekinite in se posvetujte z dermatologom!

Pogosto se zgodi, da določene metode ne učinkujejo enako pri vseh ljudeh. Zato v nadaljevanju dodajam še eno preizkušeno metodo, ki vam je lahko v pomoč pri odpravi nadležnih ogrcev. Gre za čudovito kombinacijo medu in cimeta. Med vsebuje antibakterijske snovi, ki odpravljajo glavne povzročitelje ogrcev, cimet pa pospešuje cirkulacijo, kar povzroči, da je koža bolj gladka in sijoča.

 

Potrebujete:

 • 1 žlico medu
 • 1 žlico cimeta v prahu
 • bombažne blazinice

 

 1. Temeljito umijte vaš obraz z vodo in pri tem ne uporabljajte nobenega kemičnega čistila za obraz.
 1. V posodici zmešajte med in cimet, ju v tankem sloju nanesite na območja, kjer je ogrcev največ in čeznje položite bombažne blazinice.
 1. Pustite učinkovati 3-5 minut, nato blazinice odstranite in temeljito sperite vaš obraz. Učinek bo viden že po prvi uporabi!

 

Gre za metodi, ki sta kemijsko povsem čisti, neškodljivi, poleg tega lahko tako prihranite ogromno denarja. Zakaj torej ne bi preizkusili ene izmed njiju in se tako enkrat za vselej znebili nadležnih ogrcev na obrazu? In to na povsem naraven način!

 

Vir: www.healthy-holistic-living.com/best-way-get-rid-blackheads.html

Foto: www.top10homeremedies.com, www.thefitindian.com

SHARE

Dodaj odgovor