Spoznajte zdravilno fucus algo

0
1144

Fucus algo poznamo tudi pod imenom mehurjasti bračič. Drži, da je njeno ime malce nenavadno, morda celo čudno, vendar pa je fucus alga ena izmed najpogostejših vrst morskih alg v oceanih. V različnih kulturah je njena uporaba znana že stoletja – ne le v zdravstvene, temveč tudi v kulinarične namene. Uporablja se predvsem pri alternativnih načinih zdravljenja, v zadnjih nekaj letih pa je povpraševanje po fucus algi naraslo. Čas je, da jo spoznate tudi vi.

Za vas smo pripravili seznam zdravstvenih težav, ki jih lahko z uporabo fucus alge odpravite na povsem naraven način.

  • Težave s ščitnico

V 19. stoletju je bila fucus alga glavni vir joda. Jod je pomemben za delovanje ščitnice in lahko zagotovi, da so naše hormonske in presnovne dejavnosti vedno pod nadzorom. Kot močan vir joda je fucus alga primerna za naraven pristop k številnim vrstam ščitničnih motenj. Fucus alga deluje tako, da stimulira delovanje ščitnice, ki prične normalno delovati in izločati normalne količine hormonov.

  • Izguba odvečne telesne teže

Eden izmed drugih načinov delovanja fucus alge je spodbujanje metabolizma, kar olajša izgubo odvečne telesne teže, saj prične naše telo sodelovati z nami. Fucus alga je bila že mnogokrat predstavljena kot učinkovit naravni pripomoček za zmanjšanje telesne teže pri različnih generacijah ljudi. Telo tako porabi več maščob, občutek lakote pa je zatiran, kar pomeni, da si z uporabo fucus alge na naraven način precej olajšamo hujšanje.

  • Težave z vidom

Visok nivo beta-karotena, ki ga najdemo v fucus algi, je idealna rešitev za vse, ki želijo izboljšati svoj vid na naraven način. Beta-karoten je antioksidant, ki nevtralizira proste radikale v očeh in roženici. Fucus alga lahko pomaga upočasniti degeneracijo makule in preprečiti nastanek katarakte.

  • Vnetje

Eden izmed mnogih priljubljenih načinov uporabe fucus alge v zadnjih letih je njena uporaba pri odpravljanju telesnih vnetij. Ne glede na to, ali gre za artritis, hemoroide ali draženje kože, lahko fucus alga pomiri draženje, zmanjša otekline in celo lajša bolečino. Učinkovita je tudi pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih.

  • Rak

Fukoidan je edinstvena vrsta vlaken, ki se v velikih količinah nahajajo v fucus algi. Raziskave so to vlakno povezale z mnogimi koristmi za zdravje, vključno z zniževanjem holesterola, zmanjšanjem ravni krvnega sladkorja in s protutumorskimi učinki. Ena izmed lastnosti fukoidana je uravnavanje snovi, ki je potrebna za razmnoževanje in rast celic. Z upočasnitvijo procesa rasti celic se lahko zmanjša širjenje raka v telesu.

  • Težave s prebavo

Alginska kislina, ki jo najdemo v fucus algi, lajša zaprtje in spodbuja gladko delovanje prebavnega procesa, prispeva pa tudi k učinkovitejši absorpciji hranil v telesu. Poleg tega pomaga odpraviti prekomerno napenjanje, napihnjenost, krče in resnejše bolezni, kot so razjede želodca in rak debelega črevesa.

  • Srčno zdravje

Raziskovalne študije so povezale fucus algo z višjo koncentracijo HDL holesterola (dobrega holesterola) v krvi, kar pomeni, da lahko fucus alga pomaga pri preprečevanju ateroskleroze in drugih bolezni, povezanih s holesterolom. Pomaga lahko znižati krvni tlak, zmanjšati tveganje za nastanek kapi in srčnih napadov ter na splošno zmanjšati obremenitev srca in ožilja.

  • Anti age učinek

Fucus alga vsebuje številne dragocene minerale, ki nam lahko pomagajo, da naša koža postane čudovita, zdrava in sijoča. Fucus alga upočasnjuje proces staranja. Vsebuje antioksidante, ki ohranjajo kožo zdravo in mlado, zmanjšujejo pojavnost starostnih peg in madežev na koži ter zmanjšajo videz gub. Antioksidanti lahko povečajo elastičnost kože, zato je ta videti bolj napeta in prožna.

(Povzetek članka po: https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/bladderwrack.html)

SHARE

Dodaj odgovor