Preprosto do čudovite kože z manj gubic!

0
532

Konoplja (Cannabis sativa) je rastlina, katere semena že 3.000 let uporabljamo za pripravo užitnega olja, ki pa ga lahko uporabimo tudi v kozmetične namene. Njena tradicionalna uporaba se nadaljuje tudi v moderni dobi. Glavna sestavina številnih losjonov je prav dragoceno konopljino olje. Losjoni z vsebnostjo konopljinega olja delujejo vlažilno, kožo ščitijo in zmanjšujejo gube.

Konopljina semena vsebujejo  visoke koncentracije koži prijaznih vitaminov, vključno z vitaminom E, ki spodbuja zdravo rast kože in tkiva in vitaminom C, ki skrbi za elastičnost in lesk kože. Vitamin B6 z zagotavljanjem koristnih maščobnih kislin skrbi za trdnejšo in bolj odporno kožo.

Losjoni, ki vsebujejo konopljino olje, oskrbujejo kožo s koristnimi maščobnimi kislinami, ki jih poznamo kot esencialne maščobne kisline. Le-te vključujejo omega-3 in omega-6 maščobne kisline, ki okrepijo prožnost kože in pomagajo hraniti običajne funkcije kože in njen zdrav videz. Losjoni vsebujejo številne aminokisline, ki pomagajo koži ustvarjati kolagen in elastin. Njuna naloga je preprečevanje nastanka gub in omogočanje koži, da zadrži večje količine vlage.

Po mnenju proizvajalcev konopljinega olja vlažilna sposobnost losjonov z vsebnostjo konopljinega olja zmanjšuje videz strij in odrgnin, pomaga pa tudi pri težavah s suho kožo, aknami in vnetji.

Konopljin losjon pomaga ohranjati kožo mehko, gladko in mladostno. Prav tako je prijaznejše do okolja. Za razliko od losjonov, ki temeljijo na mineralnih oljih, je konoplja povsem obnovljiv vir.


(Povzetek članka po: http://www.livestrong.com)

SHARE

Dodaj odgovor