Preizkušena zdravila za otroško astmo

0
1577

Vaš otrok doživi napad astme, vi pa ne morete pomagati bolj kot to, da mu daste predpisana zdravila in ste pri izvajanju preprostih dihalnih vaj z njim. Kaj je hujšega kot doživljati kaj takšnega?

Ne veste, kako delujejo predpisana zdravila in ali sploh bodo učinkovita – enostavno morate zaupati nasvetom medicinskih delavcev.

NARAVNA ALTERNATIVA ZDRAVILOM

Astma je pojav, pri katerem se zožijo dihalne cevke (bronhiji), kar vpliva na pretok zraka v pljučih. Kljub temu, da se v tem članku obravnava otroška astma, pa naslednji simptomi veljajo za vse, tako otroke kot tudi odrasle, ki trpijo za astmo. Opazimo lahko:

 • zasoplost
 • kašelj
 • sopenje
 • omejena zmožnost dihanja
 • stiskanje v prsih

 

Astma je kronična ali akutna in jo lahko sproži več dejavnikov:

 • fizični napor
 • prah
 • onesnaženost zraka
 • kemikalije
 • alergije
 • dihalne okužbe

 

V tem članku bomo pregledali 5 naravnih možnih rešitev, ki lahko vašemu otroku pomagajo, da zmanjša število napadov astme in ublaži njene simptome. Kljub temu pa ob napadu astme uporabite zdravilo, predpisano od zdravnika. Šele ko ugotovite, da katero od teh naravnih zdravil za vašega otroka deluje, se posvetujte z zdravnikom o tem, da bi zdravila povsem ukinili in jih nadomestili z ustreznejšo naravno rešitvijo.

 

NARAVNE REŠITVE PROTI ASTMI

GORČIČNO OLJE

Zmešajte gorčično in kafrino olje in mešanico med celim dnevom nanašajte na otrokove prsi in hrbet.

INGVER

Ta rastlina je poznana po tem, da zoži dihalne poti in tudi zmanjšuje njihovo vnetje, kadar se jo uživa oralno. Priporočam ½ žlice ingverja zmešanega z medom, da je bolj okusno za otroke.

MED

Raziskave so pokazale, da že vsakodnevno pitje vroče vode z medom, opazno zmanjša simptome astme in preprečuje njene napade. Med namreč pomaga zmanjšati vnetje in pomirjujoče deluje na dihalne poti.

ČEBULA

Žveplo, ki ga vsebuje čebula, zmanjša otekline v bronhijih in prsih. Najbolj učinkovito je seveda, če čebulo uživamo surovo. Kot preventivo bi priporočala veliko žlico čebule vsak dan.

 

Zapomnite si, da astmo vedno nekaj sproži, zato je ena najboljših strategij proti astmi, da ugotovimo kaj to je, nato pa to snov odstranimo.

Ob dihanju, zrak, ki ga vdihavamo potuje skozi sapnik, nato skozi dihalne poti in sčasoma doseže pljuča. Astma se pojavi v primeru, ko neka naravna ali umetna snov sproži motnje in moti pretok zraka. Dihalne poti neko snov zaznajo kot nevarnost in se zaprejo, da bi zaščitile pljuča.

Ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite je to, da ugotovite kaj sproži otrokove napade astme. Če to ugotovite, lahko tisto snov odstranite iz stanovanja. Težava zna biti v tem, če je ta snov prah, saj se mu ne moremo izogniti, da bi ga povsem odstranili. V tem primeru pa priporočam pogostejše čiščenje stanovanja, predvsem sobe vašega otroka. V največji meri, kolikor se da, se poskušajte izogniti kakršnim koli kemikalijam.

VIRI

http://www.drweil.com/drw/u/ART00306/asthma.html

http://www.besthealthmag.ca/best-you/home-remedies/natural-home-remedies-asthma

http://health.howstuffworks.com/wellness/natural-medicine/home-remedies/home-remedies-for-asthma.htm

Slika: Google images

SHARE

Dodaj odgovor