Prednosti uporabe morskega kolagena

0
751

Morski kolagen je vlaknasta beljakovina, pridobljena iz lusk ali kože morskih rib, vključno s trsko in lososom. V zadnjih letih so klinične študije pokazale, da ima morski kolagen zdravilne lastnosti, ki pomagajo spodbujati zdravje in dobro počutje. Pred začetkom samo-zdravljenja se pogovorite z osebnim zdravnikom.

 

Morski kolagen upočasni  učinke staranja

Morski kolagen ima antioksidativne lastnosti, ki so bile uporabljene v izdelkih za nego kože z namenom preprečevanja poškodb zaradi okoljskih dejavnikov, kot so UV žarki in nizka vlažnost, kot tudi poškodb, povezanih s procesom staranja.

 

Spodbuja rast kosti

Raziskovalna skupina na šoli Peking University’s School of Public Health  je s študijo na živalih poskušala ugotoviti, kakšen učinek ima morski kolagen na razvoj dolgih kosti. Uporabili so morski kolagen lososa, osredotočali pa so se na rast stegnenice pri obeh spolih. Njihova študija, objavljena v izdaji Journal of the Science of Food and Agriculture julija 2010 je ugotovila, da je uporaba morskega kolagena bistveno povečala velikost, mineralno gostoto in žilavost stegnenic pri moškem spolu. Predlagali so širše študije za potrditev učinkov morskega kolagena na druge živali in na ljudi.

 

Kozmetični pripravki

Morski kolagen se kot vlažilno sredstvo uporablja v številnih kozmetičnih pripravkih. Marc Paye, avtor knjige »Handbook of Cosmetic Science and Technology«, je mnenja, da postaja morski kolagen alternativa govejemu in svinjskemu kolagenu, ki se prav tako pogosto uporabljata za pripravo kozmetike.

(Povzetek članka po: http://www.livestrong.com/article/208122-benefits-of-marine-collagen/)

 

SHARE

Dodaj odgovor