Poslovimo se od maščobe okoli trebuha!

0
1158

Vsi jo dobro poznamo, je naša redna spremljevalka, čeprav je ne maramo preveč in se nad njo nenehno pritožujemo. Odvečna maščoba, ki se po navadi najprej nabere okoli predela pasu in bokov, je nočna mora marsikoga od nas. Maščobne blazinice v tem predelu telesa nas največkrat skrbijo predvsem z estetskega vidika, medtem, ko pozabljamo, da je preveč maščobnih oblog lahko nevarnih zdravju. Po eni strani sicer maščoba okoli trebuha predstavlja zaščito naših organov in služi kot toplotni sloj za naše telo, vendar pa se maščevje tukaj ne nalaga samo v podkožju, ampak tudi med notranjimi organi.

Kaj lahko storimo, da izboljšamo svoje počutje, izgled in zdravje ter se znebimo odvečne maščobe?

Gibajte se!

Kadar se želite posloviti od odvečnih kilogramov in se znebiti maščobe, je prvi in najboljši korak do tega cilja, da se več gibljete. Tek, kolesarjenje in plavanje veljajo za tiste telesne aktivnosti, ki najhitreje topijo maščobo okoli trebuha. Z gibanjem se poveča srčni utrip, telo pa prične porabljati odvečno maščobo. Z redno in intenzivno telesno dejavnostjo lahko dosežemo neverjetne rezultate.

Zaužijte več beljakovin

Pravilna prehrana je ključ do uspeha. Če želimo shujšati, je zelo pomembno, da se pravilno in dovolj pogosto prehranjujemo ter da spijemo zadostno količino tekočine, najbolj priporočljiva je voda. Za učinkovito izgubo teže potrebujemo 4 do 6 obrokov na dan. Manj obrokov upočasni metabolizem in posledično spodbuja kopičenje maščobe.

Za zdravo in učinkovitejše hujšanje je dobro, da večina obrokov vsebuje beljakovine. Beljakovine so pomembne za rast celic v telesu, za kosti in mišičevje, prav tako pa imajo pomembno nalogo pri prebavi ter pri uravnavanju inzulina in hormonov ščitnice.  Poleg tega pa nam uživanje beljakovin daje občutek sitosti in tako pomaga zmanjšati nenehno željo po hrani.


Dovolj spanca

Spanje in počitek sta ključna dejavnika za ohranjanje zdravja in predpogoj za hujšanje. Človeško telo potrebuje okrog osem ur spanca. Spočito telo namreč hitreje »kuri« maščobe. Neprespano telo pa je bolj lačno, hkrati pa mu primanjkuje energije in volje po telesnih aktivnostih. Če je telo utrujeno lahko torej upočasni ali celo ustavi hujšanje. Maščoba je namreč zlata rezerva energije za naša telesa. Rezerve pa telo ne bo želelo zmanjšati v fazi utrujenosti.

S pomočjo teh preprostih, vendar uporabnih nasvetov, se lahko za vedno poslovite od maščobnih obročkov okoli trebuha. Priporočamo vam visoko kakovostno prehransko dopolnilo Glukamanan + Carcinia Cambogia, katero pripomore k zmanjšanju apetita, brez stranskih učinkov. Kapsula tvori debelo plast gela, ki napolni želodec in posledično zmanjša občutek lakote in apetita.

SHARE

Dodaj odgovor