Olajšajte si težave s krčnimi žilami z naravnimi metodami

0
1168

Krčne žile nastanejo zaradi nezmožnosti normalnega vračanja krvi iz nog  do srca in posledično zvišanega pritiska v venskem sistemu, vzrok česar je vensko popuščanje. Kažejo se lahko na površini kože kot majhne tanke žilice, vene, ki se nahajajo globlje, pa so vidne kot zadebeljeni in zvijugaji trakovi. Glavna vzroka za pojav venskega popuščanja in s tem krčnih žil, ki sta odvisna predvsem od genov, sta slabost venske stene in popuščanje zaklopk. Krčne žile se pogosteje pojavljajo pri ženskah, mnogokrat pa se prvič pojavijo v nosečnosti. Pogosteje se pojavljajo pri starejših ljudeh, čeprav niso nobena redkost tudi kmalu po dvajsetem letu. Krčne žile se pogosteje pojavljajo pri osebah ki se premalo gibajo, imajo previsoko telesno težo ali preživijo veliko dneva v neustreznem položaju (sede, stoje).

Krčne žile pa še zdaleč niso zgolj estetska težava, ampak jih spremljajo občutek težkih nog, srbenje, pekoča bolečina in nemirne noge. Pojavljajo se lahko tudi razjede, krvavitve, vnetja povrhnjih žil in krvni strdki, kar lahko privede do resnih zapletov.  

V članku so predstavljene tri metode, ki temeljijo na spoznanjih tradicionalne ruske medicine in vam bodo pomagale olajšati težave, ki jih povzročajo krčne žile. Metodi z uporabo česnovega olja in jabolčnega kisa s primerne v primeru venskih razjed na koži, saj lahko pride do okužbe rane!

 

Povijanje

Temeljno zdravljenje krčnih žil je povijanje z elastičnimi povoji. Tako dosežemo ustrezno stisnjenje ven in pomagamo mišični črpalki, da učinkoviteje potiska kri v pravo smer. Alternativa elastičnim povojem so ustrezne kompresijske nogavice. Elastične povoje in kompresijske nogavice namestimo zjutraj pred vstajanjem.

 

Nad krčne žile s česnovim oljem

Česen je znan po tem, da zmanjša vnetje in ostale simptome krčnih žil. Izboljšuje tudi cirkulacijo in odstranjuje škodljive snovi  iz krvnega obtoka.

Zvečer nakapljajte nekaj kapljic česnovega olja na prste in ga vtrite na mesta na koži, kjer so vidne krčne žile. Olje lahko nanesete tudi na gazo, ki jo boste položili na mesto, kjer so krčne žile. Če se odločite za to možnosti, pustite gazo stati pol ure, ta čas lahko mesto povijete, da se gaza ne bo premaknila, vi pa boste lahko nadaljevali s vsakdanjimi opravili. Nato si umijte noge in se toplo oblecite, da bodo vaše noge ostale tople. Postopek ponavljajte vsakodnevno, rezultati bodo vidni šele čez nekaj mesecev.

 

Kako naredimo olje iz česna?

Sestavine:

  • 6 strokov česna,
  • 3 pomaranče,
  • 2 veliki žlici olivnega olja.

V čisti kozarec s pokrovom nasekljajte česen in nanj zlijte pomarančni sok ter olivno olje. Pustite stati dvanajst ur, nato ga dobro pretresite in olje bo pripravljeno za uporabo.  

 

Nad krčne žile s pomočjo jabolčnega kisa

Jabolčni kis je učinkovito pomaga pri težavah, ki jih povzročajo krčne žile. Nanesite ga na mesto, kjer so vidne krčen žile, saj izboljšuje prekrvitev in zmanjšuje potenje.

Kako ga uporabljati?

Kosem vate potopite v jabolčni kis in z njim podrgnite po prizadetih mestih na koži. Postopek ponavljajte dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer). Rezultate boste opazili po enem mesecu.

 

Za krčne žile – pomaga tudi čaj iz kopriv

Na žlico  svežih kopriv nalijte dva decilitra vode. Počakajte, da zavre, nato odstavite iz ognja in pokrijte. Ko se čaj ohladi, ga precedite. Pijte ga trikrat dnevno pred obroki. Postopek ponavljajte vsak dan šest mesecev.  

 

Nad krčne žile z rutinom in escinom.

Divji kostanj skriva zdravilne učinkovine v cvetovih, skorji, plodovih in tudi listih. Plodovi vsebujejo mešanico triterpenskih saponinov, ki so znani pod imenom escin. Naravno mešanico iz kostanja si lahko pripravite v obliki čaja ali prehranskega dopolnila za krepitev venskih sten, ki vsebuje izvleček divjega kostanja.

(Članek je povzet po: http://goodmorningcenter.com/3-amazing-home-remedies-to-treat-varicose-veins-naturally/

 

Dodaj odgovor