Odplaknite strupe iz telesa!

0
1068

Aktivno oglje je močno naravno zdravilo, ki iz telesa odplakne strupe in kemikalije, zato jih telo ne reabsorbira. Narejeno je iz različnih virov, ki so odvisni od proizvajalca. Najbolje je izbrati tisto aktivno oglje, ki je narejeno iz kokosovih lupin ali drugih  naravnih virov.

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov uporabe je varno in učinkovito zdravljenje zastrupitev in prevelikih odmerkov drog. V ta namen ga uporabljajo v nujni medicinski pomoči po vsem svetu.

Aktivno oglje lajša napenjanje, zmanjšuje holesterol, pomaga pri težavah z žolčem v obdobju nosečnosti, z njim pa lahko celo preprečimo mačka.

Raziskave kažejo, da je uporaba aktivnega oglja bolj učinkovita od izpiranja želodca.

 

Kako deluje?
Aktivno oglje ne absorbira toksinov. Deluje tako, da preprečuje kemijsko reakcijo, imenovano adsorpcija, pri kateri se elementi vežejo na površino. Ne smemo je zamenjati z absorpcijo, pri kateri gre za vsrkavanje elementov, vključno s hranili, kemikalijami in toksini v krvni obtok.

Porozna površina aktivnega oglja ima negativen električni naboj, ki povzroči, da se pozitivno nabiti toksini in plini vežejo nanjo.

Aktivnega oglja ne uporabljamo pri zaužitju bencina, alkohola, lugov in drugih jedkih strupov.

Potrebno je poudariti, da je aktivno oglje popolnoma drugačno od oglja za žar, ki je obremenjeno s toksini, katerih ne smemo zaužiti!

 

Uporaba aktivnega oglja
V obdobju uporabe aktivnega oglja je potrebno zaužiti 12-16 kozarcev vode dnevno, saj lahko v nasprotnem primeru povzroči dehidracijo.


Aktivno oglje pobeli zobe.
So vaši zobje obarvani od kave, čaja, vina ali cigaret? Aktivno oglje beli zobe, hkrati pa spodbuja zdravje ustne votline s spreminjanjem pH ravnovesja v ustih in tako preprečuje nastanek slabega zadaha in vnetja dlesni. Ta način uporabe aktivnega oglja je izjemno učinkovit, cenovno ugoden in predstavlja naravno rešitev za svetel nasmeh.

Pred uporabo zaščitite oblačila, da se izognete madežev, ki jih je težko odstraniti.

  • Zobno krtačko zmočite z vodo in jo pomočite v aktivno oglje. Zobe očistite tako, kot to počnete vsak dan, pozorni pa bodite na tiste zobe, ki so obarvani. Po ščetkanju izpirajte ustno votlino dokler ne bo izpljunek popolnoma čist.
  • Za doseganje boljših rezultatov uporabljajte oglje 2-3krat tedensko.


Aktivno oglje lajša težave z napenjanjem.
S študijami so ugotovili, da aktivno oglje preprečuje nastajanje črevesnih plinov. Za zmanjševanje napenjanja in plinov vzemite 500 mg aktivnega oglja eno uro pred obroki, za katere je značilno, da povzročajo napenjanje. Oglje zaužijte skupaj s polnim kozarcem vode. Takoj zatem zaužijte še dodatni kozarec vode.


Aktivno oglje preprečuje nastanek mačka in je prva pomoč pri zastrupitvah.
Aktivno oglje ne adsorbira alkohola, temveč odstranjuje strupe, ki se nahajajo v njem (umetna sladila in kemikalije). Kadar ga zaužijemo istočasno kot alkohol, lahko bistveno zmanjša koncentracijo alkohola v krvi.

 


Aktivno oglje zmanjšuje vpliv plesni na telo.
Strupena plesen lahko povzroči depresije, odpoved ledvic in jeter, zmanjšano delovanje možganov, bolezni srca, draženje oči, glavobol, bruhanje, motnje v delovanju imunskega sistema in hude dihalne stiske. Za rast plesni so še posebej dovzetne kopalnice, kleti in pralnice. Med čiščenjem plesni obvezno uporabljajte zaščitno masko in rokavice.

Če opazite simptome, kot so izpuščaji, sopenje, solzne oči, kašelj ali glavobol, preverite, ali je v vašem domu prisotna plesen. V tem primeru jo je potrebno nemudoma odstraniti.

Aktivno oglje filtrira vodo.
Aktivno oglje se uporablja za filtriranje vode po vsem svetu. Razlog za to je, da »ujame« nečistoče, ki se nahajajo v vodi (topila, pesticidi, industrijski odpadki), ne ujame pa bakterij in virusov.

Pitna voda je bistvenega pomena za dobro zdravje; voda iz pipe je obremenjena s kemikalijami, strupi in fluoridom. Osem do deset kozarcev čiste vode dnevno pomirja prebavni trakt in deluje proti utrujenosti.


Aktivno oglje iz telesa odstranjuje toksine.
Aktivno oglje omogoča hitro odpravo pesticidov, živega srebra, gnojil in belil iz telesa. Uporablja se v primeru namernega ali nenamernega prevelikega odmerka zdravil. Učinkovito je pri prekomernem zaužitju aspirina, opija, kokaina, morfija in paracetamola.  Zaužiti ga je potrebno v eni uri po zaužitju prevelikega odmerka zdravil. V ta namen je potrebno uporabiti 50-100 g aktivnega oglja, kadar gre za odrasle osebe in 10-25 g, kadar gre za otroke.

 


Aktivno oglje za zdravo kožo.
Aktivno oglje lahko uporabimo tudi zunanje. Učinkovito je pri odpravljanju neprijetnega telesnega vonja in aken. Lajša nelagodje zaradi pikov insektov, izpuščajev zaradi strupenega bršljana ali hrasta in ugrizov kač.

 

Pri piku komarja ali čebele zmešajte 1 kapsulo aktivnega oglja s ½ žlice kokosovega olja in nanesite na prizadeto območje. Nanos ponavljajte na 30 minut, dokler ne odpravite srbenja.

 

  • Aktivno oglje čisti prebavni sistem.
  • Aktivno oglje deluje proti staranju.
  • Aktivno oglje zmanjšuje holesterol v krvi.

 

(Povzetek članka po: https://draxe.com/activated-charcoal-uses/)

Dodaj odgovor