Naj vam kurkuma spremeni življenje

0
696

Kurkuma je zdravilna rastlina katera izvira iz južne Azije, ljudje po celem svetu  ji pripisujejo številne zdravilne učinke. Zdravilne snovi kater se nahajajo v kurkumi lahko pripomorejo k izboljšanju vašega zdravja ter splošnega počutja.

Dan danes se na široko uporabljajo številna farmacevtska zdravila sintetičnega izvora katera pogosto  povzročajo številne neželene učinke. Kurkuma ima podobne zdravilne  lastnosti kot farmacevtska zdravila  ter deluje protivnetno, pomaga pri zniževanju holesterola, z uporabo kurkume se lahko izognemo uporabi kortikosteroidov, zdravil za sladkorno bolezen ter antidepresivov. Seveda se priporoča zmerna uporaba kurkume saj lahko vsaka snovi v prevelikih količinah škoduje vašemu  telesu.

Toplo se priporoča uporaba organske kurkume in ne mešanic saj se lahko zgodi, da imajo mešanice znižano vrednosti hranilnih snovi . V 100 gramih kurkume v prahu se nahaja kar za 230 %  dnevne potrebe po železu,  72 % potrebe po kaliju, 84 % potrebe po vlakninah, 90% dnevnega vnosa vitamina  D6,  velike količine vitamina C, magnezija ter kalcija.

Zdravilna moč kurkume se pokaže tudi ko ste fizično aktivni ali želite izgubiti odvečne kilograme. Ko ste na dieti se pogosto zgodi, da se zaradi povečane fizične aktivnosti počutite brez energije, zaspano in poveča se bolečine v mišicah. Tudi pri tem vam lahko pomaga kurkuma saj jo lahko enostavno opišemo kot sredstvo katero vam bo povečalo fizično in mentalno odpornost na bolečino.

Skoraj težko je verjeti, da lahko ima kurkuma kar preko 600 zdravilnih učinkov, lahko jo imenujemo čudežna kurkuma. Kurkuma vam lahko pomaga, če se srečujete s številnimi zdravstvenimi težavami. Kadar se srečujete z naslednjimi zdravstvenimi težavami vam lahko kurkuma nudi dodatno možnost zdravljenja brez neželenih stranskih učinkov:

  • Pomaga pri uničevanju rakavih celic, katere se ne odzovejo na farmacevtska zdravila
  • Upočasni razvoj Alzheimerjeve bolezni
  • Uničuje zgodnje rakave celice
  • Zmanjšuje bolečino in poškodbe kater so vzrok obsevanj

Vsak posameznik se mora zavedati kaj vnaša v svoje telo in v kakšnih količinah, kurkuma vam lahko pomaga le z rednim in dolgotrajnim uživanjem. Spoznati moramo, da ima velik vpliv na naše zdravje  hrana katero vnašamo v naše telo. Napočil je trenutek ko se moramo spomniti starejših generacij in njihovi modrosti o zdravilnih rastlinah, saj kot že pravi » za vsako bolezen rož’ca raste«.

SHARE

Dodaj odgovor