Nad neprijeten vonj brez tveganja za nastanek raka na dojki

0
818

Potenje nam pogosto povzroča mnogo preglavic, a vendar gre za pomemben naravni proces, ki ščiti telo pred pregrevanjem in s tem omogoča njegovo normalno delovanje. Z izločanjem potu se naše telo hladi, kar je še posebej pomembno v času visokih temperatur ali med fizičnim naporom. Žleze znojnice so v velikem številu razporejene po celotnem telesu, najbolj nadležno pa je običajno ravno potenje pod pazduho. Tu se nahajajo najbolj aktivne žleze znojnice, ki izločajo pot, bogat z maščobnimi kislinami in beljakovinami, ki pušča moteče madeže na naših oblačilih.

Potenje je še posebej nadležno, ko ga spremlja neprijeten vonj, ki se mu običajno poskušamo izogniti z uporabo dezodorantov in antiperspirantov. Ti pa so lahko za naše zdravje zelo škodljivi, saj pogosto vsebujejo aluminij, ki lahko povzroči celo raka na dojki. Poleg tega ni priporočljivo, da poskušamo zavirati potenje z uporabo agresivnih sredstev proti potenju, saj gre za eno izmed najbolj pomembnih funkcij telesa. Zadnje študije so celo pokazale, da pot vsebuje naravne antibiotike, ki uničujejo nevarne bacile. Na srečo obstajajo naravni načini, s katerimi se lahko znebite neprijetnega vonja brez uporabe agresivnih snovi, ki lahko škodujejo vašemu zdravju in vodijo do hudih bolezni, kot je rak na dojki.

Neprijetnega telesnega vonja se lahko znebite enostavno in povsem naravno z uporabo limete ali oljem čajevca. Vzemite ne preveč zrelo limeto, jo prerežite na pol in si z vsako polovico namažite eno pazduho. Zgodi se lahko, da bo po uporabi limete koža pod rokami nekoliko pobledela, vendar ne skrbite, kmalu bo dobila nazaj svoj naravni odtenek. Namesto umetnih dezodorantov, ki vsebujejo agresivne in škodljive kemikalije, ki so nevarne za vaše zdravje, lahko tako uporabite naravni dezodorant v obliki limete. Kislina, ki jo to sadje vsebuje, pomaga zmanjševati potenje, poleg tega pa učinkuje tudi antibakterijsko. Ravno bakterije so tiste, ki povzročajo neprijeten vonj, zato so limete prava izbira v boju proti njem, poleg tega pa ne predstavljajo nikakršnega tveganja za razvoj raka na dojki. Olje čajevca razredčenega namažite pod pazduho in tako preprečite nastanek bakterij pod pazduho.

Zapomnite si, da je potenje nujno potreben proces, saj se s potom iz našega telesa izločajo strupene snovi. Vsekakor pa nam neprijetnega vonja ni treba trpeti, saj obstajajo naravni načini, s katerimi si lahko olajšamo vsakodnevno življenje brez, da bi s tem povečali tveganje za nastanek raka na dojki ali kakšne druge bolezni, ki jih lahko povzroči pretirana uporaba umetnih dezodorantov in antiperspirantov, ki zapirajo kožne pore in s tem onemogočajo potenje, ki je za naše zdravje nujno potrebno.

Dodaj odgovor