Mumio – uživati bi ga moral vsak moški

0
1108

Mumio ali šiladžit je smola, ki jo najdemo v visokih gorah po vsem svetu, od Himalaje do Andov. Njegovo ime izvira iz grške besede »mumia«, ki pomeni ohranjeno telo. Mumio ima širok spekter uporabe. Ima ugoden učinek na metabolične procese in imunski sistem. Je edinstvena biološko aktivna snov s številnimi zdravilnimi učinki.

Kako je nastal?

Milijone let so bile rastline in organske snovi ujete pod težo kamnin v gorskih regijah. Pritisk kamnin in ekstremne temperaturne spremembe so povzročile, da so se rastline pretvorile v bogato mineralno maso, ki izteka iz skale. To je mumio ali šiladžit.

Kaj vsebuje?

Vsebuje 6 aminokislin, vitamine A, B, C in P, naravne steroide, fosfolipide in polifenolne komplekse. Vsebuje tudi kobalt, nikelj, baker, cink, mangan, krom, železo, natrij, kalij ter magnezij.

Kako deluje?

Minerali se v mumiu nahajajo v ionski obliki, kar pomeni, da jih telo lažje absorbira in jih premakne na tista mesta, kjer so potrebni minerali za rast in vzdrževanje celic.

Kako ga jemljemo?

Mumio preprosto raztopimo v vroči vodi, čaju ali v toplem mleku. Raztopimo ga lahko tudi pod jezikom. Za splošno dobro počutje je potrebno pričeti uživati za grah veliko količino mumia enkrat do trikrat dnevno.

Moški, ki živijo v gorah, so znani po svoji moči in vzdržljivosti in razlog za to ni samo čist gorski zrak. V nadaljevanju članka se bomo osredotočili predvsem na koristi, ki jih ima mumio za zdravje moških.

  • Izboljšuje plodnost

V nedavni študiji je sodelovalo 60 neplodnih moških. V okviru študije so jemali mumio 2× dnevno v obdobju 90 dni. Ob koncu poskusnega obdobja se je število spermijev pri moških povečalo za kar 60%, aktivnost sperme pa se je izboljšala za 12%. Vsak moški, ki ima težave z neplodnostjo, bi moral poskusiti s to naravno, alternativno in varno metodo zdravljenja.

  • Povečuje raven testosterona

Moški, ki uživajo mumio, imajo višje ravni testosterona. Testosteron je nujno potreben za zaščito mišičnih tkiv pri moških, za izgorevanje maščobe in za izboljšanje splošnega razpoloženja.

  • Povečuje vitalnost

Moški, ki jemljejo mumio, imajo več energije in se na splošno bolje počutijo. Mumio vpliva na naš izvir energije, ki ga imenujemo celični mitohondrij. Kadar so naše celice napolnjene z energijo se počutimo budni, si hitreje opomoremo in imamo več energije.

  • Ščiti srce

Mumio zmanjšuje tveganje za bolezni srca.

  • Izboljšuje spomin

Povečana raven testosterona igra pomembno vlogo pri izboljšanju spomina. Trenutno raziskujejo tudi vpliv mumia na Alzheimerjevo bolezen.

  • Spodbuja zdravo staranje

Mumio nas ščiti pred poškodbami celic, ki pospešujejo proces staranja v srcu, pljučih, jetrih in koži. Fulvična kislina v mumiu naše celice oskrbuje z antioksidanti in minerali, s čimer jih varuje pred poškodbami zaradi prostih radikalov in pred prezgodnjim staranjem.

 

(Povzetek članka po:http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/6-benefits-of-shilajit-for-men/)

SHARE

Dodaj odgovor