MSM imenujemo tudi mineral lepote!

0
589

MSM ali biološko aktivno žveplo je eno izmed najpomembnejših hranil, ki jih naše telo potrebuje, da ostane mladostno in polno energije. S staranjem postajajo celice toge, zmanjša pa se tudi telesna energija.

Žveplo
je pris
otno v številnih nepredelanih živilih, vendar se med kuhanjem hitro izgubi. V nadaljevanju članka vam bomo predstavili 7 pozitivnih učinkov MSM-a na telo.


Pozitiven vpliv na kožo.  
MSM je nujno potreben za proizvodnjo kolagena. Ob pomanjkanju kolagena se pojavijo suha, razpokana koža in gube. MSM lahko v kombinaciji z vitaminom C normalizira tvorbo kolagena in s tem poskrbi za lepši in bolj zdrav videz kože.

Izboljša gibljivost sklepov. MSM je zelo učinkovit pri izboljšanju gibljivosti sklepov. Ogromno pripomore tudi k prožnosti kože in mišičnega tkiva.

 

Razstruplja telo. MSM poveča prepustnost telesnih celic, s čimer omogoča toksinom, da izstopijo iz celic, hranilom pa, da vanje vstopijo.

 

 

Krepi lase in nohte. Kolagen in keratin sta ključnega pomena pri ohranjanju zdravih las in nohtov. Že po nekajtedenski uporabi MSM-a se lasje in nohti okrepijo.

 

Pospešuje celjenje. MSM povečuje sposobnost telesa za odpravo odpadnih snovi na celičnem nivoju. To pospeši okrevanje in sprosti več energije za obnovo telesnih celic.

 

Povečuje energijo. Zaradi povečane prepustnosti celic je potrebne manj energije za odstranjevanje nakopičenih toksinov. Energija se usmeri v izvajanje aktivnosti in v zdravljenje. Prebava zahteva največ telesne energije (približno 70-80% dnevno).

Protivnetno delovanje.

 

 

Kako ga uporabljati?

MSM lahko kupite v obliki prahu ali kapsul. Za doseganje najboljših rezultatov mu je potrebno dodati vitamin C (npr. limonin sok). Večina MSM dopolnil vsebuje sintetične stranske proizvode, vendar pa lahko najdete tudi organski, 100% naravno pridobljen MSM. Začnite z eno čajno žličko MSM v prahu in postopoma povečujte, dokler ne dosežete  2 do 3 žlice dnevno.

(Povzetek članka po: http://theshawnstevensonmodel.com/7-benefits-of-msm-the-miracle-supplement/)

SHARE

Dodaj odgovor