Moški, skrbite za svoje zdravje?

0
735

Grmičasta palma je manjše drevo, ki izvira iz Združenih držav Amerike. Rastlina ima bele cvetove in jagode, ki so sprva rumene, ko dozorijo pa se obarvajo modro-črno.


Benigna hiperplazija prostate
Grmičasta palma lahko pomaga pri zdravljenju benigne hiperplazije prostate, pri kateri gre za povečano prostato. Rastlina blaži simptome bolezni, vključno s težavami z uriniranjem.


Zdravje prostate
Grmičasta palma zmanjšuje tveganje za nastanek raka na prostati. Rastlina zavira rast rakavih celic, vendar so to do sedaj potrdili le s študijami na živalih. Trenutno opravljajo študije tudi na ljudeh. Uživanje grmičaste palme lahko koristi moškim, ki so bili operirani na prostati, saj pospešuje okrevanje in zmanjšuje tveganje za krvavitve. Rastlina naj ne bi imela večjega učinka na prostatitis (vnetje prostate).Zdravje sečil
Grmičasta palma izboljšuje zdravje sečil. Prostata obdaja sečnico, zato lahko povečana prostata pritiska na mehur in tako povzroča težave z uriniranjem. Pred uporabo grmičaste palme se posvetujte z osebnim zdravnikom.Druge pozitivne lastnosti
Jagode grmičaste palme vsebujejo polisaharide, ki imajo protivnetne lastnosti. Nekateri moški trdijo, da so po rednem uživanju grmičaste palme opazili hitrejšo rast las. Rastlina je lahko v pomoč tudi pri težavah s kašljem, prehladi, vnetim grlom, migrenami in bronhitisi.

Grmičasta palma se nahaja v obliki kapsul, posušenih jagod, tinktur in tablet. Priporočljivo je kupiti dodatke, ki vsebujejo vsaj med 85 in 95% sterolov in maščobnih kislin. Neželeni stranski učinki, ki se lahko pojavijo pri uživanju dodatkov grmičaste palme, so: omotica, slabost, glavobol, driska in zaprtje.

(Povzetek članka po: http://www.livestrong.com/article/482501-benefits-of-saw-palmetto-for-men/)

Dodaj odgovor