Koloidno srebro izboljša počutje in zdravi bolezni

0
752

Koloidno srebro je tekočina, v kateri so delčki srebra zelo majhni, se med seboj odbijajo in se ne posedejo na dno. Velikost delcev vpliva na barvo tekočine (večji delci ustvarijo temnejšo barvo tekočine in se v telesu težje absorbirajo).


Zgodovina uporabe koloidnega srebra

Pred izumom antibakterijskega mila se je koloidno srebro uporabljalo kot razkužilo. V času državljanske vojne se je koloidno srebro v Ameriki uporabljalo za razkuževanje ran. Tudi dandanes je najpogostejši namen uporabe uničevanje bakterij. Kelihi, ki jih uporabljajo v cerkvah, so prav tako narejeni iz srebra in sicer v namen preprečevanja širjenja okužb. S prihodom sintetiziranih zdravil je koloidno srebro počasi tonilo v pozabo. Z novim, drugačnim življenjskim slogom, ki spodbuja uživanje naravne, organske prehrane, postaja uporaba koloidnega srebra vse bolj priljubljena.


Kako deluje?

Zagovorniki koloidnega srebra trdijo, da je učinkovito proti vsem virusom in boleznim in da ni nevarnosti, da bi reagiralo z uporabo drugih zdravil. Znanstvene raziskave so pokazale, da čisto srebro hitro ubije bakterije. Deluje kot katalizator in uničuje encime, ki omogočajo reakcije znotraj celic (anaerobne bakterije, glivice, kvasovke, plesni). To jim preprečuje, da uporabijo lastne telesne celice za podvajanje. Koloidno srebro torej ustvarja okolje, v katerem se patogeni mikroorganizmi ne morejo razmnoževati.

Ker koloidno srebro ni namenjeno boju proti patogenim mikroorganizmom, temveč deluje proti naravi njihovega življenjskega cikla, je učinkovito preventivno sredstvo proti vsem boleznim, ki jih povzročajo patogeni mikroorganizmi. Laboratorijski testi kažejo, da so anaerobne bakterije, virusi in glivice ubiti v nekaj minutah po stiku s koloidnim srebrom. Prav tako so ubiti tudi paraziti in sicer še v fazi jajčec.

Koloidno srebro je znano tudi kot zdravilo za HIV in AIDS. S strani medicinske stroke te trditve sicer niso bile potrjene, vendar pa ne moremo zanikati dolgotrajne stopnje preživetja nekaterih bolnikov z AIDS-om, ki prisegajo na koloidno srebro.

Pri ljudeh, ki so utrpeli hude opekline lahko uporaba koloidnega srebra spodbudi rast zdravih celic in zaščiti opeklino pred okužbami. Zmanjšuje pojav aken bakterijskega izvora, pomaga pri ohranjanju zdravega prebavnega okolja in povečuje količino hranilnih snovi, ki jih telo absorbira iz hrane. Prav tako ustavi fermentacijo hrane v želodcu in črevesju (predolgo zadrževanje hrane v želodcu in črevesju, ki vodi v napenjanje, pline, bolečine, prebavne motnje).


Kako ga uporabljati?

Ljudje, ki uporabljajo koloidno srebro, običajno razvijajo svoje načine uporabe, ki povečujejo njegovo učinkovitost. Ljudje, ki trpijo za vnetjem veznice, tekočino kanejo v oči. Pri težavah z grlom se običajno odločajo za grgranje koloidnega srebra, najpogostejši način uporabe pa je dodajanje treh ali štirih kapljic koloidnega srebra v kozarec vode.


Stranski učinki uporabe koloidnega srebra

Znanstveno gledano, telo nima potrebe po srebru. Najpogostejši stranski učinek je argirija, ki povzroči, da se koža in oči obarvajo sivo, vendar pa ne vpliva na zdravje posameznika. Stanje se lahko pojavi po prekomernem uživanju koloidnega srebra.

(Povzetek članka po: herbwisdom.com)

 

Dodaj odgovor