Kako se znebiti ekcema?

0
1032

Srbeča koža, natančneje ekcem, lahko v vašem življenju predstavlja veliko breme. Ne samo da je koža močno razdražena, ampak je bolezen tudi zelo vidna in včasih celo boleča. Vseeno pa vas lahko pomirimo, saj obstaja veliko enostavnih načinov, ki predstavljajo hitro rešitev. Pri zdravljenju srbeče kože in ekcema namreč obstaja kar nekaj stvari, ki jih lahko storite, da bi dobili želene rezultate. Za vas smo na enem mestu zbrali najboljše nasvete, ki so se izkazali za zelo uspešne.

Kaj lahko storite?

Srbeča koža je velikokrat v bistvu dehidrirana koža, zato lahko pomaga že pitje večjih količin vode in uporaba ribjega ali lanenega olja. Ta olja so polna dobrih maščob, ki pomagajo koži ohranjati močno zaščito. Velikokrat ta nasvet deluje, včasih pa srbenje vseeno ne preneha. Brez skrbi, na zalogi imamo še nekaj nasvetov.

K ekcemu in srbeči koži bi lahko prispevalo tudi pomanjkanje hranil, kot so cink, selen, biotin in večina B vitaminov. Razmislite tudi o tem, koliko prehranskih aditivov ali konzervansov, kot so MSG (mononatrijev glutaminat), natrijev benzoat in prehranska rumena barva, uporabljate. Najboljša rešitev je, da s svojega jedilnika črtate hrano, ki vam povzroča težave s kožo.

Za vaš ekcem pa sta lahko glavna krivca kontaktni dermatitis ali atopijski (alergijski) dermatitis. To pomeni, da se dotaknete nečesa, kar povzroča izpuščaje ali srbečico. Najboljša rešitev je, da odstranite snov ali predmet, ki povzroča vaše težave s kožo. A je to lažje reči, kot storiti, saj je zelo težko ugotoviti, kaj natanko je tisto, kar težave povzroča.

Vzrok za ekcem in srbečo kožo je lahko tudi stres. Verjeli ali ne, a vsakodnevni stres prispeva k draženju kože, še posebej k ekcemu. Če se le da, poskusite vsaj zmanjšati količino stresa, ki ste mu vsak dan podvrženi. Če to ne gre, potem je morda za vas prava rešitev alternativno zdravljenje v obliki kapsul Betain HLC, ki povečajo izločanje želodčne kisline, to pa pomaga pri zmanjšanju stresa ter s tem tudi k zmanjšanju ekcema.

Poskusite pa lahko tudi z izdelki iz zelišč, ki vsebujejo ognjič, konopljo, navadno zvezdico, gabez, trpotec in impatiens. Razmislite tudi o uporabi korenin regrata, ki so odlične za razstrupljanje vašega imunskega sistema.

SHARE

Dodaj odgovor