Imate težave s hujšanjem?

0
704

Se tudi vi soočate z nadležnimi odvečnimi kilogrami? Diete ne delujejo? Čarobne palice za hujšanje seveda ne obstajajo, obstajajo pa številni nasveti, kako se lotiti hujšanja na zdrav način in biti pri temu tudi uspešni. Pravilo »jej manj, poskrbi za več gibanja« ni povsem koristno, saj je bolj pomembno, kaj jemo. Vas zanima, kako se lotiti hujšanja in pri tem doseči odlične rezultate? Vabimo vas k prebiranju članka!


V nadaljevanju vam bomo predstavili 12 nasvetov, s pomočjo katerih vam bo zagotovo uspelo odpraviti odvečne kilograme.

  • Zajtrk je najpomembnejši obrok. Uživanje zajtrka prebudi naš metabolizem. Dokazano je, da ljudje, ki zjutraj ne zaužijejo zajtrka, čez dan zaužijejo več kalorij, kot ljudje, ki zajtrk redno uživajo. Zlato pravilo pri hujšanju je torej redno uživanje zajtrka, ki ga moramo pametno izbrati. Odločimo se lahko za ovseno kašo, žitarice, jajca tofu ali solato.
  • Ne štejmo kalorij. Obrok brez maščobe in sladkorja je tudi obrok brez hranilnih snovi. V primerjavi z obroki, ki vsebujejo veliko hranil, nas takšen obrok tudi ne bo nasitil. Uživati moramo s hranili bogato hrano – ko bomo pričeli upoštevati ta nasvet in dodali še nekaj telesne aktivnosti, bo naše telo hitro spet doseglo normalno telesno težo.
  • Sadje in zelenjava. V hladilniku imejmo vedno oprano sadje in zelenjavo, narezano na manjše kose. Na ta način se bomo izognili vmesnim prigrizkom, kot je čips.
  • Odrecimo se sladkanim pijačam. Sladki napitki škodijo našim zobem in vsebujejo velike količine sladkorja. Zamenjamo jih lahko z vodo, ki ji dodamo limono ali pa si pripravimo domačo, zdravo različico ledenega čaja.
  • Zmanjšajmo vnos ogljikovih hidratov. Rafinirani ogljikovi hidrati (torta, sladkarije, piškoti, kolači, čips, kruh) so vsekakor živila, ki bi se jih morali izogibati. Veliko dodanega sladkorja vsebuje tudi sadni jogurt, zato je bolje izbrati navadnega.  
  • Privoščimo si tudi manj zdravo hrano. Takšnim živilom se seveda ni potrebno strogo odpovedati, vendar pa pri njihovem uživanju ne smemo pretiravati.
  • Krompir ali riž zamenjajmo z zelenjavo. To lahko storimo tudi takrat, kadar uživamo hrano v restavraciji. Zaprosimo, da namesto riža ali krompirja dobimo več zelenjave.
  • Ne kupujmo sladkarij. Če imamo prigrizke vedno na voljo, jih bomo seveda tudi uživali, ko nas bo zagrabila lakota. Zato je bolje, da hladilnik in shrambo napolnimo z zdravimi prigrizki, ki nam bodo pomagali pri hujšanju.
  • Zdravo naj se prehranjuje vsa družina. Pri hujšanju nam je vsekakor lažje, če zdravo hrano uživajo tudi ljudje v naši okolici, zato se je o tem pametno pogovoriti z družino. Tako bodo tudi preostali člani družine deležni koristi, ki jih prinaša uživanje zdrave prehrane.
  • Pohvala. Pretirana samohvala vsekakor ni pohvale vredna, vendar pa je pri zdravem hujšanju pomembno tudi to, da znamo sami sebe pohvaliti. Pohvalimo pozitivne spremembe in kritizirajmo tisto, kar bi še radi popravili. Nikoli si ne smemo govoriti, da nam ne bo uspelo, saj imajo misli neverjetno moč. Bolje je, da svoj notranji glas utišamo z močno mislijo, da nam bo uspelo, ker si tega želimo in ker zmoremo.

(Povzetek članka po: http://www.huffingtonpost.com/riva-greenberg/weight-loss-tips_b_3832622.html)

SHARE

Dodaj odgovor