Hrana, ki lahko izboljša spolno življenje moških – naravni afrodiziaki

1
1087

V nadaljevanju si bomo pogledali 10 vrst hrane, ki deluje kot afrodiziak in lahko precej izboljša spolno življenje moških.

 

  • Jagode

Jagode so zelo okusne in zdrave, mnogo pa bodo prispevale tudi k vašemu spolnemu življenju. Edina slabost je, da lahko večje količine fruktoze, ki se nahaja v jagodah, povišajo vašo telesno težo

In kaj je razlog za to, da jagode izboljšujejo spolno življenje? Odgovor je, da pospešujejo cirkulacijo (kroženje) krvi po telesu.

Če želite povečati njihov učinek, jih poskusite pomakati v temno čokolado, ki vsebuje metilksantine.

Jagode vsebujejo tudi veliko količino vitamina C, ki povečuje število semenčic.

 

  • Korejski rdeči ingver

Korejski rdeči ingver izboljšuje proizvodnjo testosterona in zmanjšuje količino prolaktina.

Testosteron povečuje spolni nagon in poskrbi, da se boste počutili bolj motivirani in samozavestni, posledično pa izboljša tudi vaše spolno življenje.

Študija je pokazala, da je imelo 60% moških, ki so 8 tednov zapored trikrat dnevno jemali 300mg korejskega rdečega ingverja, močnejše in daljše erekcije.

Je živilo, ki ga je preprosto dobro dodati vašemu jedilniku. Vzamete ga lahko tudi eno uro pred spolnim odnosom.

 

  • Mandeljni

So odličen prigrizek – surovi, praženi, slani, neslani… so pa tudi naravni afrodiziak.

Vsebujejo velike količine cinka, ki ga imenujejo tudi »moški spolni mineral«. Imajo spodobnost, da kratkoročno izboljšajo vaše spolno počutje, dolgoročno pa tudi dvigujejo libido. Eden izmed glavnih razlogov za učinek afrodiziaka je, da cink sodeluje pri proizvodnji testosterona. Moški, ki trpijo za pomanjkanjem testosterona, v resnici trpijo za znižanjem ravni cinka v telesu. K temu učinku pripomore tudi selen, ki izboljša proizvodnjo sperme.

Naš nasvet je: pojejte pest mandeljnov!

 

  • Ribje olje

Z ribjim oljem boste v telo vnesli omega-3 maščobne kisline. Te se borijo proti depresiji, ki lahko povzroči erektilno disfunkcijo.

Eden glavnih vzrokov za depresijo je ravno pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin. Vsakodnevni odmerek ribjega olja vas bo popeljal do boljšega spolnega življenja.

 

  • Sladki krompir

Sladki krompir vsebuje precej manj škroba kot navadni krompir, je pa tudi odličen v boju proti visokemu krvnemu tlaku.

Visok krvni tlak je pogost vzrok za nastanek erektilne disfunkcije. Sladki krompir je bogat s kalijem, ki poskrbi, da ledvice iz telesa odpravijo prevelike količine natrija, kar posledično znižuje krvni tlak.

Privoščite si torej nekaj sladkega krompirja v zmernih količinah.

 

  • Vitamin E

Vitamin E nekateri imenujejo kar »seks vitamin«. Pomaga proizvajati moški spolni hormon (testosteron). Na nek način deluje kot afrodiziak, saj povečuje libido. Znan je tudi po tem, da dviguje raven samozavesti, kar vam bo v spolnem življenju zagotovo prišlo prav. Našli ga boste v prehranskih dopolnilih ali pa v špinači, sončničnih semenih, avokadu, olivnem olju in v brokoliju.

 

  • Sezam

Sezam lahko uživamo na različne načine. Lahko ga potresemo po solati, toastu, lahko uživamo tudi sezamove paličice. Vsekakor pa je bolje, če direktno uživamo sezamova semena. Sezamova semena vsebujejo velike količine cinka. Torej, če iščete prigrizek, ki lahko hkrati izboljša vaše spolno življenje, si privoščite sezamova semena!

 

  • Lubenica

Lubenica vsebuje snovi, ki dvigujejo libido pri moškem. Te snovi sprostijo žile na podoben način kot (bolj škodljiva) viagra. Lubenica vsebuje tudi velike količine vode, tako da se lahko istočasno še hidrirate. Ne skrbite, to čudovito sadje ne vsebuje veliko sladkorja, zato se ne boste zredili.

 

  • Hrana, ki poskrbi za lepo kožo

Dokazano je, da ženske privlačijo moški, ki imajo lepo kožo. Kako torej do lepe kože?

Sladki krompir, ki smo ga že omenili, je dober tudi za kožo, prav tako kot tudi marelice, korenje ter drugo sadje in zelenjava, ki vsebuje beta karoten, ki vam bo dal mladosten sijaj. K temu pripomorejo tudi grenivke in  paradižnik.

 

  • Multivitamini

Z uživanjem multivitaminskih pripravkov se boste bolje počutili in tudi bolje izgledali.

Kaj še čakate? Zgrabite pest mandljev, pojejte jagode, popijte nekaj ribjega olja, za kosilo si privoščite sladki krompir, nato pa poskrbite za svoje dekle! 

 

Še več informacij glede tega kje lahko najdete naravne afrodiziake v hrani pa si lahko preberete v brezplačni e-knjižici:

Brezplačna e-knjiga naravni afrodiziak banner GB

 

(Povzetek članka po: http://www.bengreenfieldfitness.com/2014/05/best-foods-supplements-sex-life/)

1 COMMENT

Dodaj odgovor