Homeopatske terapije in spanje

0
962

Pri večini izmed teh terapij gre za koncentrate rastlinskih izvlečkov, predpisane v homeopatskih odmerkih; to so skrajno majhni odmerki, ki tudi v tem primeru dajejo odlične rezultate, zato ni nobene potrebe, da bi se zatekali k običajnemu terapevtskemu arzenalu, ki je obnorel današnje zdravnike in je resnično nesmisel, kar vsakodnevno razkriva škoda, ki jo povzroča.

Temelj homeopatske medicine je zakon podobnosti, v nasprotju s kemično terapijo, ki uporablja zakon nasprotja.

Če se želimo zdraviti z izvlečki rastlin moramo to prilagoditi tipu nespečnosti. Za lažje razumevanje bomo to razdelili na:

NAKLJUČNO NESPEČNOST

Vzroki za tako nespečnost so lahko zelo različni, od živčne depresije do velikih psihičnih šokov, ki jih lahko izzovejo nepričakovani dogodki.

V tem primeru je treba absorbirati regulatorje nevro-vegetativnega in še posebej vago-simpatičnega živčnega sistema. Mimoza, akant, papajevec, pasjonka, kamilica in včasih celo bruhalni oreh vam bodo najbolj pomagali. Zadostuje da pol ure pred spanjem vzamete: kozarec vode.

JUTRANJO NESPEČNOST

Tu gre za ljudi, ki se zbujajo po enih zjutraj, ne glede na to kdaj gredo spat, nato pa ne morejo zaspati nazaj. V tem premeru je idealen kandidat za zdravljenje Arsenicumom Albumom 6 v 4°CH: 4-5 kapljic dvakrat dnevno pa se dodaten odmerek četrt ure pred spanjem. Čez dan pa si privoščite limono.

TRDOVRATNO NESPEČNOST

Kadar je izvor nespečnosti vagosimpatična disfunkcija ali neravnovesje, je Poconeol 73 primerno zdravilo. Njegova rastlinska sestava omogoča zelo celostno delovanje, ki se širi po celotnem nevro-vegatativnem živčnem sistemu ter popravlja motnje vedenja zaradi hude hiper-razdražljivosti ali zaradi močne psihične depresije.

V kolikor se boste v prihodnosti posluževali homeopatske terapije se posvetujte z strokovnjakom za te zadeve. (Gustave Mathieu)

SHARE

Dodaj odgovor