Guarana za še več energije!

0
549

Guarana je rastlina iz Amazonije. Najdemo jo v določenih predelih Venezuele in Brazilije. Jagode te rastline imajo številne koristi za zdravje, vključno s sposobnostjo, da kurijo maščobe in povečujejo energijo. Guarana se danes uporablja za izdelavo energijskih pijač in pijač za športnike.


Energija

Eden izmed največjih prednosti guarane so njeni spodbudni učinki. Guarana ima podobno kemijsko strukturo kot kofein – lahko je celo bolj učinkovita od kave. Ker se v telesu sprošča počasi, zagotavlja trajajočo energijo. Guarana neposredno stimulira centralni živčni sistem in se lahko v majhnih odmerkih jemlje za povečanje energije.


Hujšanje

Guarana se je že pred stoletji uporabljala za pripravo čaja za hujšanje. Danes se uporablja v nekaterih dodatkih za hujšanje, saj ohranja motivacijo in se bori z občutkom lakote. Guarana stimulira centralni živčni sistem da proizvaja lipolizo. Med procesom se maščobe sproščajo v krvni obtok, kar se lahko uporablja za energijo med vadbo.


Zdravo črevesje

Guarana spodbuja gibanje črevesja, kar je izjemno ugodno za ljudi, ki pogosto trpijo zaradi zaprtja. Učinkovita je pri zdravljenju drugih težav s prebavo, vključno z napenjanjem in diarejo, saj pripomore k razstrupljanju in čiščenju organizma.


Oblike guarane

Guarana se nahaja v različnih oblikah. Najbolj naravna oblika je pasta, pridobljena iz semen. Kupite jo lahko v obliki sirupov, izvlečkov, tablet, kapsul in energijskih pijač.

(Povzetek članka po: http://www.livestrong.com/article/243271-what-are-the-benefits-of-guarana/)

SHARE

Dodaj odgovor