Do prečudovite kože s polžjo slino!

0
538

Krema iz polžje sline se uporablja za lepoto kože in ima sposobnost zmanjšati vnetja in rdečico. Stimulira regeneracijo kože in pomaga zadržati vlago v njej.

Uporaba polžje sline sega v antično Grčijo, kjer je zdravnik Hipokrat za zdravljenje vnetja kože predpisoval zdrobljene polže in kislo mleko. V novejšem času se je uporaba polžje kreme začela, ko so čilski kmetje, ki so pridelovali polže za francoski trg opazili, da je njihova koža vedno bolj gladka.

Ko so polži razburjeni, izločajo gosto tekočino kot sredstvo, da se zaščitijo. Tudi ljudje in živali izločajo olja za zaščito lastne kože. Olje, ki ga izloča človeško telo, je sestavljeno iz lipidov, sebuma in odmrlih kožnih celic, medtem ko polž izloča sluz, v kateri najdemo hialuronsko kislino, glikoproteinske encime, antimikrobne peptide in proteoglikane.  Vse to so hranilne snovi, ki koristijo koži.

Polžja sluz stimulira proizvodnjo elastina in kolagena, poveča proizvodnjo beljakovin in spodbudi proliferacijo fibroblastov.

Ena izmed glavnih težav pri kliničnem preizkušanju polžje sline je, da trg še ni ugotovil načina, s katerim bi lahko garantirali delovanje polžje sline.

Dermatologi svetujejo, da ob prvem nanašanju nanesete majhno količino kreme samo na določen predel kože. Tako boste preverili ali se bo koža na kremo odzvala z alergično reakcijo. Uporaba kreme ni primerna za ljudi z občutljivo kožo. Če želite opaziti izboljšanje na koži, morate kremo uporabljati vsaj 2 tedna.

(Povzetek članka po: http://www.thedermreview.com/snail-cream/)

SHARE

Dodaj odgovor