Do hitrejšega spanca tudi z masažo ali akupunkturo

0
572

Masaža

O tej nenavadni terapiji se govori kar pogosto, saj kot pravijo nekateri – daje odlične rezultate glede sprostitve kot glede odpravljanja različnih vrst debelosti.

O tej tehniki smo bolj slabo informirani. Masaža je skupek mehanskih dejanj izvajanih na različnih točkah bodisi z rokami, aparati ali pripomočki, ki delujejo na telo terapevtsko.

Razlikujemo dva glavna tipa masaže: pomirjevalno in poživljajočo.

Pomirjevalna masaža vsebuje počasne, mehke in ritmične manevre, poživljajoča pa hitre, grobe in neritmične.

Pomirjevalna masaža vsebuje tri vrste masažnih manevrov: pritiskanje, drgnjenje in rahlo masažo. Poživljajoča masaža pa gnetenje, tolčenje in tresenje.

Pozitivne lastnosti masaže:

–          Ugodno deluje na žleze z notranjim izločanjem,

–          mišicam povrne normalno stanje,

–          omehča sklepe, ter jim da normalno trdnost,

–          topi maščobna tkiva,

–          hormonski sistem dobi več kisika zaradi delovanja masaže na dihalni sistem,

–          pospeši limfni obtok in izboljša izločanje strupov iz telesa,

–          vse to pa ugodno vpliva na naš spanec.

 

Akupunktura

Na Kitajskem jo uporabljajo že več kot pet tisoč let in njeni rezultati so skoraj čudežni. Temeljno načelo akupunkture je dejstvo, da so na površini kože natančno določene točke, ki ustrezajo vsakemu posameznemu organu ali skupini organov. Drugo načelo pa je da se vse v našem svetu giblje v okviru dveh polov, ki se redno izmenjujeta – to sta jing in jang.

Kadar je torej v našem telesu kaj poškodovano je potrebno ponovno vzpostaviti ravnovesje, urediti živčni vpliv in električne izmenjave. To se izvaja s pomočjo različno dolgih in debelih igel, zataknjenih v točke ali meridiane kot nekake oddajne ali sprejemne antene. Za lažje spanje obstajata dve glavni točki, ki se nahajata na roki in imenujeta nocturia 1 in 2 ter urejata spalni cikel.

Dodaj odgovor