Čudežna in zdravilna aloe vera

0
1203

»Obstajajo 4 rastline, ki so nujno potrebne v življenju človeka: pšenica, vinska trta, oljka

in Aloe vera. Prva hrani, druga osrečuje, tretja vzpostavlja harmonijo in četrta zdravi.«

– Krištof Kolumb

 

Vsi se sprašujemo kako doseči ravnovesje v telesu,  živeti zdravo in najbolje poskrbeti za svoje telo?

Vsak, ki rad neguje svoje telo in kožo je že zagotovo slišal za aloe vero. Vsak, ki se na to pot šele podaja, pa lahko več o dobrobiti te zdravilne rastline prebere v spodaj opisanih dejstvih.

 

Podajamo vam  5 osnovnih lastnosti aloe vere, ki jih ne smete spregledati:

 

  1. 1. ALOA NAMESTO BOTOKSA

Rastlina, ki zdravi opekline, odrgnine, ugrize, akne in druge poškodbe na koži je upravičeno označena kot čudežna. Aloe vera hkrati pomirja kožo in v celice vnaša kisik, kar ohranja mladosten in zdrav videz.

Dobrobit, ki jo aloe vera doprinese vaši koži, pozna kozmetična industrija  že desetletja. Kot odličen balzam po sončenju pa si jo lahko pripravite kar sami. Ohlajene alojine liste razrežite in se po sončnih opeklinah namažite z gelom, ki se skriva v njih. Začutili boste takojšnjo ohladitev in pomiritev kože, prav tako pa bo sok aloe vere pomagal pri hitrejši rehidritaciji kože.

 

  1. 2. ADAPTOGENA RASTLINA PROTI STRESU

 

Aloe vera je ena izmed 12 rastlin na svetu, ki vsebujejo adaptogene snovi  oz. snovi, ki naravno pomagajo telesu, da se prilagodi negativnim dejavnikom iz okolja.

Uživanje alojinega soka izboljšuje odpornost organizma na zunanje dražljaje, kar omogoča boljše spoprijemanje tako s fizičnim kot  tudi s psihičnim stresom.

 

  1. OČISTITE ODVEČNI BALAST V TELESU

 

Za ohranjane telesnega ravnovesja in dobrega počutja je potrebno občasno izločiti ves balast, ki se skozi leta nabira v našem prebavnem sistemu.

Užiten aloijin sok čisti strupe iz prebavnega trakta in razstruplja telo, kar zmanjša tveganja bolezni na prebavilih, odpravlja želočne težave in nasplošno izboljša počutje.

 

  1. PREVENTIVA PRED BOLEZNIJO

 

Aloe vera, kot prehransko dopolnilo, je paket poln antioksidantov in antiseptikov, kar pomaga telesu, da se bori proti nevarnim prostim radikalom in krepi telo ob okužbah ali obolenjih.  Njene zdravilne sestavine samodejno izboljšujejo imunski sistem in preprečujejo nastanek bolezni.

Uživanje soka aloe vere prav tako  pospešuje nastajanje belih krvničk, ki se borijo proti okužbam in virusom preprečujejo vstop v telo. Tako se lahko rešite nadležnih prehladov v zimskih časih.

 

  1. HUJŠANJE Z ALOE VERO

 

Kot že vemo, Aloe Vera razstruplja telo in čisti prebavni sitem, kar posledično pospeši metabolizem in omogoči boljšo presnovo. Prav zaradi uravnoteženosti v prebavnem sistemu je telesu lažje prebaviti snovi, ki bi se v nasprotnem primeru nabirale na nezaželjenih delih.

 

Vendar  velja si zapomniti, da pretiravanje ni nikoli dobro. Določene študije so pokazale, da lahko prekomerno uživanje soka Aloje Vere v daljšem časovnem obdobju tudi negativno vpliva na telo. Manj je več!

SHARE

Dodaj odgovor