8 nasvetov za prečistitev črevesja in ureditev črevesne mikroflore

0
934

Obstaja veliko faktorjev, ki vplivajo na naše zdravje, vendar so mikrobi v našem telesu  eni izmed najpomembnejših. Mikrobi imajo nadzor nad vnetji, odpornostjo, produkcijo vitaminov, prečiščevanjem telesa, presnovo ogljikovih hidratov in proizvajanjem nevrotransmiterjev, kot sta serotonin in dopamin. Mikrobi igrajo ključno vlogo v našem telesu, še posebno pri zdravju možganov, in njihova pomembnost je znana že leta.

Ohranite zdravje Vaših možganov in telesa, saj je to najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite.      Da Vam lahko pri tem pomagam, sledi seznam 8 prečiščevalnih metod, ki naj bi jih uporabljali da ponovno pravilno naravnate svoje črevesje in stimulirate zdravje možganov. Bakterije, ki so v Vašem črevesju, bi lahko imele relativno pomembnost pri Vaših dejanjih in čustvih.

 

Tukaj je 8 prečiščevalnih metod, ki jih lahko uporabite za zaščito bakterij, ki delujejo v Vašem telesu.

  1. Prehrani dodajte hrano bogato s probiotiki

Vključite hrano kot je jogurt, fermentirana zelenjava in kimchee. Ta hrana je dobra za vaše zdravje, ker je polna probiotičnih bakterij. Hrana kot je čebula, regrat, česen in jeruzalemska artičoka, je bogata z probiotičnimi vlakni in bo pomagala rasti probiotičnim organizmom v črevesju.

  1. Vzemite probiotični nadomestek

Obstaja nešteto vrst probiotičnih nadomestkov v trgovinah z nadomestki. Poiščite le najboljše in jih poskusite vključiti v dijeto.  Nekateri izmed najbolj učinkovitih probiotikov vključujejo Lacobacillus plantarum, Lactbaccilus acidophilus, Bifidibacterium longum in Lactobaccilus brevis.

  1. Ne uporabljajte antibiotikov – razen, če je to res potrebno

Antibiotiki niso tako uporabni kot mislite. Tisti, ki so uporabljeni za splošne bolezni, kot naprimer prehlad in infekcije, so neuporabni, saj poleg slabih uničijo tudi dobre bakterije v našem črevesju.

  1. Najdite vnost probiotičnih vlaken

Čebula, regrat, česen in jeruzalemska artičoka so bogati z probiotičnimi vlakni. Sprehodite se skozi živilske trgovine in iščite produkte, ki so koristni za vaše zdravje. Če ste sladkosnedi, je za Vas dobra ideja žvečilni gumi iz akacije, ki je zelo učinkovit probiotik.

  1. Omejite vnos glutena

Gluten lahko povzroči vnetje, ki  dovoli bakterijskim vsebinam, da vstopijo v obtok. Gluten v našem telesu igra nevarno vlogo, kakor tudi mnogo proizvodov na tej listi.

  1. Ne uporabljajte aspartama

Študije so pokazale, da lahko uživanje aspartama vodi v spremembe v mikrobiomih, ki so povezane s povečanjem možnosti za sladkorno bolezen. Dokazano je, da je aspartan bolj nevaren od hrane, ki vsebuje sladkor.

  1. Zmanjšajte količino sladkorja in ogljikovih hidratov v prehrani

Če se prehranjujete z veliko sladkorja in z veliko ogljikovimi hidrati, postavljate svoje zdravje v še večjo nevarnost. Prehrana, ki vključuje veliko sladkorja in ogljikovih hidratov, povzroča neravnovesje v Vašem črevesju, ki lahko povzroči razna vnetja in diabetes.

  1. Kupujte hrano , ki ni genetsko spremenjena

Organizmi, ki so genetsko spremenjeni so zelo nevarni za naše zdravje. Genetsko spremenjeni organizmi vsebujejo dodatke, kot naprimer glyphosate, ki lahko spremeni vaše mikrobiome, kar bi zopet lahko vodilo do sladkorne bolezni.

Dodaj odgovor