5 šokantnih informacij o konopljinem olju!

0
920

Konopljino olje je eno izmed najbolj zdravih olj na svetu. Če ga ne uporabljate v vsakodnevni prehrani, potem zapravljate čudovito priložnost, da z naravnim konopljinim oljem pozdravite večino izmed svojih zdravstvenih težav.
Konopljino olje vsebuje vse potrebne maščobne kisline in esencialne aminokisline.
Vrsto let smo bili napačno prepričani, da konopljino olje vsebuje THC (psihoaktivno sestavino konoplje).

 

Spoznajte 5 razlogov, zakaj morate tudi vi uporabljati konopljino olje:

  1. Vsebuje vitamine. Konoplja je edina rastlina, ki vsebuje vitamin D, ki je potreben za absorpcijo kalcija. Prav tako vsebuje kisline in antioksidante v obliki vitamina E in karotena kot tudi številne minerale, kot so kalcij, magnezij, žveplo, kalij in fosfor.
  2. Je odlično sredstvo za nego kože. Konopljino semena lahko preprečijo razvoj kožnih bolezni, kot so luskavica, ekcem, akne in suha koža. Uporabite ga lahko tudi kot masažno olje.
  3. Visoka vsebnost beljakovin. Konopljina semena so sestavljena iz visoko kakovostnih beljakovin in oskrbujejo telo z vsemi esencialnimi aminokislinami, podobnimi tistim iz mesa, mleka in jajc.
  4. Visoka vsebnost esencialnih maščobnih kislin. Visoka vsebnost esencialnih maščobnih kislin je tista, ki je tako izjemna, kadar je govora o konopljinem olju. Človeško telo ne proizvaja esencialnih maščobnih kislin, ker pa jih nujno potrebuje za normalno delovanje, jih moramo v telo vsakodnevno vnašati s prehrano. Esencialne maščobne kisline oskrbujejo lase in kožo s hranili in so ključnega pomena za delovanje in razvoj možganov in živčnega sistema ter za delovanje imunskega sistema.
  5. Odlična alternativa ribjemu olju. Ribje olje je bogat vir maščobnih kislin omega-3, vendar so lahko nekateri viri ribjega olja onesnaženi z živim srebrom in drugimi toksini. Konopljino olje vsebuje omega 3, 6 in 9, in zagotavlja enake ugodnosti kot ribje olje – brez nevarnosti uživanja toksinov. Obstaja veliko načinov za uporabo konopljinega olja in le nekaj žličk na dan lahko naredi velike razlike v vašem zdravju. Zaradi prijetnega okusa je super za uporabo v solatnih prelivih. Olje ni primerno za cvrtje.
SHARE

Dodaj odgovor