5 načinov negovanja kože z ledom

0
542

Lepota prihaja od znotraj, če se pravilno gibamo in hranimo z zdravimi in polnovrednimi obroki – se počutimo odlično, poleg tega pa odpravimo vsakršno potrebo po nevarnih kemičnih mazilih za t.i. pomlajevanje kože.

 

STREMLJENJE K LEPOTI – PRASTAR POJAV

Ženske v srednjem veku so bile znane po tem, da so rade goltale arzen v upanju, da bi izboljšale kvaliteto svoje polti. Nekatere so na svoj obraz nanašale tudi netopirjevo kri kot obliko rdečila. Tako so bili recimo moški in ženske v 18. stoletju v Ameriki mnenja, da uporaba toplega seča kot vlažila, pomaga izbrisati obrazne pege.

A sodoben pojem lepote je nevaren in zastrupljajoč mit, povezan s plehko industrijo, ki stremi samo k zaslužku. V ameriški kozmetični industriji se letno obrne 8 milijard dolarjev. Številka je občutno višja od tiste, ki se porabi za izobraževanje. Že sama oskrba s čisto pitno vodo in čistočo za celotno prebivalstvo držav v razvoju, bi stala okrog 9 milijard ameriških zelencev.

 

SRAM ZARADI NEČIMRNOSTI

Kakorkoli, smo človeško bitje in kot vsi smo od časa do časa negotovi. Najpreprostejšega in obenem najboljšega trika za hitro izboljšanje kože ne najdemo v trgovini.

Z nanašanjem ledenih kock na kožo boste spremenili način gledanja nase in na svojo kožo.

 

Predstavljamo Vam 5 izjemnih prednosti nanašanja ledu na kožo zjutraj in zvečer:

  1. Sijoča koža

Tako zelo želeni zdrav sijaj, ki ga ”nudijo” vsi izdelki za nego kože, je lahko Vaš s preprosto kocko ledu. Kadar so obrazne žile izpostavljene hladu ledu, se krčijo in zaradi uravnavanja temperature se v telesu poveča pretok krvi na tem mestu. Pordelost bo blagodejno vplivala na Vašo kožo in z ličenjem si ga lahko le želimo oponašati.

  1. Preprost nadzor napak

Akne in mozolji so pogosto rezultat nezdravega načina življenja in spodbujajo razvoj bakterij v koži. Posledično pride do vnetij, ki pa jih lahko v stiku z ledom opazno omejimo. Nanos ledu na pore jih bo skrčil in posledično otežil vdor bakterij v kožo.

  1. Kožni tonik

Kot že omenjeno, led izjemno zoži pore, pomaga skrčiti površino kože in ustvarja odlično polt. Trgovinska obrazna čistila pa so lahko škodljiva in pospešijo staranje kože, ker jo izsušijo in uničujejo zdrave celice na površju.

  1. Ustavlja staranje

Rutinsko nanašanje ledu zjutraj in zvečer lahko zelo zmanjša pojav gub. Voda je nedvomno najboljši vlažilec na svetu in okvara kožne površine je tipičen odraz pomanjkanja vode.

  1. Zmanjša podočnjake in zabuhlost

Nanos hladnih ledenih kock pod očmi rešuje problem jutranje zabuhlosti. Temni podočnjaki nastanejo zaradi vnetja žil, ki so vidne skozi površino kože. Hlad ledenih kock omeji nastanek teh celic.

Najprej zamrznite kocke, nato se držite zgornjih pravil. Poskrbite, da uporabljate kocke ledu, ki so na površini že stopljene, saj lahko popolnoma zamrznjene poškodujejo kožo. In še to: ne hladite kože dlje kot 15 minut, saj lahko resno poškodujete celice.

 

SHARE

Dodaj odgovor