4 razlogi zakaj piti sok iz olupkov granatnega jabolka

3
3208

Granatno jabolko je eno izmed najbolj starodavnih živil, o katerem zapisi izvirajo že iz časa bronaste dobe, kot »sveta rastlina« oz. sadež plodnosti, je granatno jabolko zavzelo mesto v vseh nadaljnjih visokih civilizacijah od starega Egipta, pa do Rimljanov.

Danes bi granatno jabolko moralo biti nepogrešljiv dodatek pri naši prehrani, saj s svojo zakladnico vitaminov preprečuje razne bolezni, med drugim tudi zmanjšuje krvavitev možganov ter nas obvaruje pred Alzheimerjevo in Parkinsonovo boleznijo ter celo pred rakom.

Zanimivo je predvsem uživanje granatnega jabolka. Nekateri ga stisnejo v sok in drugi uživajo zgolj sočna jedrca. Sto ljudi ima pač sto različnih okusov. Porodi pa se vprašanje, kaj storiti z olupki?

Kar preseneča, je to, da olupki granatnega jabolka delujejo blagodejno za naše zdravje. V poznih 90.ih so znanstveniki ugotovili, da le ti vsebujejo snovi, ki izboljšujejo naš prebavni sistem. Še preden torej zavržemo, morda najbolj pomemben del granatnega jabolka, je tukaj nekaj nasvetov, ki vas bodo prepričali o uporabi olupkov.

 

4 prednosti olupkov granatnega jabolka

  1. Odlično orodje za boj proti boleznim srca

Olupki granatnega jabolka so polni antioksidantov, ki učinkovito odpravljajo oksidante iz holesterola. Če vaš holesterol kopiči preveč oksidantov, posledično uničuje vaš kardiovaskularni sistem in s tem postajate dovzetnejši za bolezni srca.

 

  1. Vsebujejo veliko vitamina C

Vitamin C je sestavni del zdrave prehrane in vpliva tako na izboljšanje imunskega sistema, kardiovaskularnega sistema, preprečuje predporodne zdravstvene zaplete, zmanjšuje gubanje kože ter zmanjšuje možnost razvoja očesnih bolezni. Z olupki granatnega jabolka zaužijemo dovolj vitamina C, da postane vitaminska tableta povsem odveč. To je odlična rešitev, v kolikor želimo našo prehrano bazirat na popolnoma naravnih virih.

 

  1. Odličen razstrupljevalec

Olupki granatnega jabolka vsebujejo dovolj antioksidantov, da zagotovijo popolno naravno detoksikacijo (razstrupljevanje). Če si boste zaželeli ostati v dobri formi ali se zgolj razvajati, je čaj iz olupkov granatnega jabolka kot nalašč za vas.

 

  1. Deluje blagodejno za vaš prebavni sistem

Čaj iz olupkov granatnega jabolka, za katerega recept vas čaka na koncu prispevka, uničuje patogene celice, ki slabo vplivajo na vaš prebavni trakt. Čaj predstavlja odlično naravno zdravljenje za vse, ki se spopadate s prebavnimi boleznimi, od diareje, salmonele, žolčne razjede, pa do različnih oblik kolitisa.

 

Čaj iz olupkov granatnega jabolka

Sestavine:

Vse kar potrebujemo, je kos posušenega olupka granatnega jabolka (10-12 g) in 200 mL vode.

Navodila:

V prazen kozarec nasujemo sesekljan olupek granatnega jabolka, segrejemo vodo in jo vlijemo v kozarec. Tega pokrijemo z krožnikom in počakamo 25 minut. Nato čaj precedimo in uživamo

 

Torej brez odlašanja. Vzemimo granatno jabolko in si pripravimo čaj, ki je odličen dodatek k vaši zdravi prehrani ali popijte sok iztisnjen iz granatnih jabolk.

3 COMMENTS

  1. Granatno jabolko je trenutno v akciji pri “najboljšem sosedu” po 1,89€ za kg kar je res ugodno ! Jaz vsak dan zjutraj ožamem eno granatno jabolko , iz enega velikega pride cca 2,5 dc soka ! In ne samo da je ekspolzija zdravja , je tut odličen za pit …

Dodaj odgovor