4 naravne sestavine, ki vam pomagajo pri hujšanju

0
1441

Hujšanje – Si poskusil/a že veliko nasvetov pri hujšanju, vendar neuspešno?

Preveri te 4 NARAVNE SESTAVINE in jih vključi v svoj vsakdan.

 

Nasveti in triki za hujšanje so še vedno tema poletja, seveda bo tako ostalo tudi pri prehodu v jesen. Skrb za telo in videz ostaja glavni trend, vse bolj pa se mu pridružuje zdrav slog življenja in vnašanje naravnih sestavin v svoje telo.

Vsak izmed nas si želi izgubiti kakšen kilogram, oblikovati ”tisti določeni” del telesa ali pa zgolj z vzdrževanjem zdravega življenjskega sloga graditi zdravo telo. Hujšanja se lahko lotimo s prilagojeno prehrano in dietami ali pa s pomočjo redne vadbe. Za optimalne rezultate je priporočljivo, da kombiniramo kar oboje. Zmanjševanje prekomerne telesne teže pri mnogih namreč ne pomeni le izboljšanja estetskega videza telesa, temveč tudi en korak bližje k izboljšanju splošnega zdravja. Saj veste kot pravijo, zdrav duh v zdravem telesu. Hujšanje seveda ni tako preprosto kot se sliši, poleg tega pa je težko najti naravne sestavine za pomoč pri hujšanju, ali pa recepte ki jih lahko narediš sam kar v udobju svojega doma.

 

Mnogi shujševalni pripravki in napitki vsebujejo precej umetnih, mogoče celo škodljivih sestavin, zato vam predstavljamo 4 naravne sestavine za pomoč pri hujšanju:

  1. ZELENI ČAJ Z INGVERJEM

Z rednim uživanjem zelenega čaja z ingverjem se naravno poviša raven kofeina, brez stranskih učinkov ali težav, ki jih lahko povzročajo razne  dietne tablete in dodatki s kofeinom.

 

  1. JOGURT IN MED

Željo po sladkem, a hkrati okusen in koristen obrok pri hujšanju, lahko sestavita jogurt in med. Kombinacijo obeh lahko uporabite pri zajtrku; preprosto dodate žličko organskega medu v jogurt in tako izboljšate raven probiotikov v jogurtu, kar posledično pomaga prebavi pospešiti topljenje maščobe.

 

  1. VODA S CVETOVI VRTNIC

Voda s cvetovi vrtnic je osvežilna pijača, hkrati pa je lahko koristna tudi pri hujšanju. Ker so cvetovi vrtnic nežni diuretiki nam lahko pomagajo pri izgubi teže, saj nadzorujejo težo vode v obtočilih.

 

  1. KOKOSOVO OLJE

Kokosovo olje večina pozna kot zdrav nadomestek navadnemu olju, kar pa ni njegova edina korist. V primerjavi s olivnim oljem in maslom, kokosovo olje vsebuje nekatere sestavine, ki  pomagajo našemu telesu bolj učinkovito kuriti kalorije. To pomeni, da pomaga telesu da ne kopiči dodatnih zalog maščobe, kar je bistvenega pomena če želimo shujšati.

Kot pravi Michel Eyquem de Montaigne: “V naravi ni ničesar nekoristnega…”, zato izkoristimo kar nam narava ponuja.

SHARE

Dodaj odgovor