Sladoledne ploščice

0
796

Ali tudi vi iščete osvežitev v vročih poletnih dneh? Veliko število »surovih« sladic vsebuje oreščke, ki jih alergiki ne smejo uživati. Vendar pa to ne velja za okusne sladoledne ploščice. Ne veste, s čem bi se posladkali? Preverite ta fantastičen recept in si pripravite okusen ter zdrav sladoled.

Sestavine za sladoledne ploščice

  • 1 skodelica oluščenih konopljinih semen, ki jih 30 minut namakamo v vodi,
  • ½ skodelice češenj brez koščic,
  • ¼ skodelice + 2 žlici kakava v prahu,
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa,
  • ¼ kozarca kokosovega olja.

Za lažje mešanje lahko dodamo tudi nekaj kapljic vode.

Sestavine za preliv:

  • ½ skodelice kakava v prahu,
  • ¼ skodelice kokosovega olja,
  • 3 žlice javorjevega sirupa,
  • ¼ čajne žličke vanilijevega izvlečka.

Postopek priprave:

  1. Sestavine za pripravo sladolednih ploščic stresite v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
  2. Zmes prelijte v pekač, obložen s plastično folijo. Čez noč pustite v zamrzovalniku. Preliv pripravimo in dodamo naslednje jutro.
  3. Vse sestavine za preliv zmešamo v posodi, jih prelijemo po sladolednih ploščicah in damo v zamrzovalnik za 30 minut.

Nasvet:

  • Vsi pripomočki, ki jih uporabljate pri izdelavi sladolednih ploščic, naj bodo popolnoma suhi.
  • Ko so sladoledne ploščice nekoliko odmrznjene (vendar še vedno trdne), jih razrežemo. Prav tako lahko za njihovo pripravo uporabimo manjše modelčke.

(Povzetek članka po:http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/cherry-garcia-ice-cream-bars/)

SHARE

Dodaj odgovor