Ali tudi vi iščete osvežitev v vročih poletnih dneh? Veliko število »surovih« sladic vsebuje oreščke, ki jih alergiki ne smejo uživati. Vendar pa to ne velja za okusne sladoledne ploščice. Ne veste, s čem bi se posladkali? Preverite ta fantastičen recept in si pripravite okusen ter zdrav sladoled.
Sestavine za sladoledne ploščice
- 1 skodelica oluščenih konopljinih semen, ki jih 30 minut namakamo v vodi,
- ½ skodelice češenj brez koščic,
- ¼ skodelice + 2 žlici kakava v prahu,
- ¼ skodelice javorjevega sirupa,
- ¼ kozarca kokosovega olja.
Za lažje mešanje lahko dodamo tudi nekaj kapljic vode.
Sestavine za preliv:
- ½ skodelice kakava v prahu,
- ¼ skodelice kokosovega olja,
- 3 žlice javorjevega sirupa,
- ¼ čajne žličke vanilijevega izvlečka.
Postopek priprave:
- Sestavine za pripravo sladolednih ploščic stresite v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
- Zmes prelijte v pekač, obložen s plastično folijo. Čez noč pustite v zamrzovalniku. Preliv pripravimo in dodamo naslednje jutro.
- Vse sestavine za preliv zmešamo v posodi, jih prelijemo po sladolednih ploščicah in damo v zamrzovalnik za 30 minut.
Nasvet:
- Vsi pripomočki, ki jih uporabljate pri izdelavi sladolednih ploščic, naj bodo popolnoma suhi.
- Ko so sladoledne ploščice nekoliko odmrznjene (vendar še vedno trdne), jih razrežemo. Prav tako lahko za njihovo pripravo uporabimo manjše modelčke.
(Povzetek članka po:http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/cherry-garcia-ice-cream-bars/)