Sladkosnedi, pozor!

0
779

Vsak nosi v sebi sladkosneda, bodisi malega ali velikega. Pri ženskah pa je to opazno še posebej v ‘tistih’ dneh, ko je naše telo željčno po vsem, kar nam pride pred oči, kajne?

Le kdo se lahko upre zvoku, ko odpreš tisto tvojo najljubšo čokoladico? In prvemu pogledu na njo? In prvemu grizu..? Ok, dovolj luštov! Privoščite si nekaj sladkega, s pridihom zdrave prehrane.

 

ČOKOLADNI CHIA PUDING

A poznaš tisti občutek, ko primeš žličko in zmažeš tvoj najljubši puding? Ampak kaj, ko ga zmanjka prehitro, v trgovino pa se ti ne da. Če imaš doma ta prave sestavine, in če rada ustvarjaš, potem si na pravi strani.

 

Za čokoladni chia puding potrebuješ:

  • Chia semena (25g)
  • Kokosovo ali mandljevo mleko (toliko, da lahko vse suhe sestavine zaliješ)
  • Kakav v prahu (3 čajne žličke, lahko tudi več)
  • Dodatno: naribano čokoladico, za posip
  • Sladilo
  • Skodelico, kozarček, mini krožnik, izbira je tvoja.

 

Kot prvo izbereš posodo, kjer si boš pripravila vse te sestavine. Prvo si pripravi suhe sestavine (chia, kakav ter žličko sladila (priporočam Stevio, saj ima ena žlička celih 0 kalorij!)), jih premešaj in nato oblij z izbranim rastlinskim mlekom. Potem pride najtežji del – postavi skodelico za vsaj eno urco v hladilnik, da se lahko chia semena nabreknejo. Brezgrešna sladica!

 

DOMAČA (PRESNA) ČOKOLADA

Potrebuješ:

1 skodelica (bio presnega) kakava v prahu

1 skodelico (bio presnega) kakavovega masla

1 skodelico kokosovega olja (ekstra deviško)

1/2 skodelice sirupa (po izbiri)

1 čajno žličko (bio presne) vanilije v prahu

1 ščepec himalajske soli


Po želji dodate še cimet, oreščke, ali pa goji jagode, saj lahko Vaš okusen izdelek le popestrijo in obogatijo z naravni antioksidanti.


Na ognju segrejemo večjo posodo s toplo vodo. Nad to posodo damo posodo, v kateri stopimo kokosovo in kakavovo maslo (toplota naj ne presega 23°C!).

Če želimo bolj trdo čokolado (težje jo potem režemo, a lažje ostane izven hladilnika) damo več kakavovega masla in manj kokosovega. Za čokolado, ki se bolj topi – tudi v ustih pa damo več kokosovega masla in manj kakavovega masla.

 

Dobljeno damo v modelčke, katere postavimo v hladilnik. V hladilniku se naj trdi vsaj 30 minut, priporočeno pa je čez noč.

SHARE

Dodaj odgovor