Zeolit – mineral, ki razstruplja in zdravi

0
642

Zeolit je vulkanski mineral, ki lahko spremeni življenje in zdravje čisto vsakega posameznika. S temi besedami nikakor ne pretiravamo, saj o tem pričajo tudi izsledki raziskav, ki potrjujejo, da lahko zeolit izboljša splošno zdravstveno stanje posameznika.

Zeolit je edina naravna snov na svetu, ki lahko učinkovito in na povsem neškodljiv način odplakne strupe iz človeškega telesa. Predstavili vam bomo kar 6 načinov delovanja tega čudovitega minerala, ki so bili potrjeni s strani številnih raziskav!

  • Odlično razstrupljevalno sredstvo

Toksini se nahajajo povsod okrog nas. Od zraka, ki ga dihamo, do hrane, ki jo zaužijemo. Sčasoma se nakopičijo v telesu in povzročajo škodo našemu zdravju. Utrujenost, nezmožnost koncentracije, šibek imunski sistem in še nešteto drugih zdravstvenih težav se pojavi zaradi vpliva toksinov. Bistvenega pomena je, da jih čim hitreje odstranimo iz telesa. Na srečo je zeolit, zahvaljujoč svoji edinstveni strukturi, pravi mojster razstrupljanja. Ima negativni naboj, ki privlači pozitivno nabite toksine, kot sta svinec in živo srebro. Deluje kot magnet za toksine. Potuje skozi telo, pri čemer ujame toksine v svojo magnetizirano sredico in ker naše telo zeolita ne shranjuje, se ta s toksini vred izloči iz telesa. Zeolit je izjemno učinkovit pri odstranjevanju toksinov iz telesa.

  • Alkalizira telo

Druga zelo dobro znana korist zeolita je njegova sposobnost, da telesu pomaga uravnovesiti pH vrednost, poleg tega pa vzdržuje normalno delovanje ledvic. Veliko živil, še posebej tistih, ki se vsak dan znajdejo na našem jedilniku, v telesu tvori kisline. Zaradi preveč kislega telesa se posameznik srečuje z glavoboli, nenehno utrujenostjo, pomanjkanjem energije in z drugimi težavami. Zeolit vsebuje alkalne minerale, kot so kalcij, kalij in magnezij. Za uravnavanje vrednosti pH v telesu so v veliki meri odgovorne ledvice, vendar pa prisotnost težkih kovin v organizmu zmanjša delovanje ledvic. Zeolit pomaga telesu, da se znebi toksinov, podpira zdravje ledvic in nam pomaga pri doseganju normalne vrednosti pH.

  • Okrepi delovanje imunskega sistema

Raziskave kažejo, da lahko zeolit klinoptolit uravnava delovanje imunskega sistema. Ta vrsta zeolita povečuje aktivnost T-celic in poveča število makrofagov v telesu. Koristi zeolita za imunski sistem se tu še ne končajo. Težke kovine lahko zavrejo delovanje našega imunskega sistema, zato telo postane občutljivo na patogene, pojavijo pa se lahko avtoimunske težave. Zeolit izboljša delovanje imunskega sistema in nam istočasno pomaga, da se naše telo znebi težkih kovin.

  • Podpira zdravo črevo

Leno črevo je zelo pogost pojav v sodobnem času. Ne predstavlja le velike težave za prebavo, temveč dopušča, da neželeni toksini in mikrobi iz črevesja prehajajo v krvni obtok. Rezultat tega so oslabljen imunski sistem, prekomerna utrujenost, pojav avtoimunskih obolenj, izpuščajev kože in depresije. Simptomi se sčasoma poslabšajo, če lenega črevesa ne zdravimo. Zeolit podpira zdravje črevesja in že samo 12 tednov rednega jemanja tega čudežnega minerala lahko izboljša odpornost črevesne stene.

  • Izboljša razpoloženje

Ko se v telesu nakopičijo težke kovine, pride do motenj razpoloženja. Živo srebro iz amalgamskih zalivk lahko povzroči depresijo, prekomerno jezo in težave z anksioznostjo. Zeolit podpira normalno razpoloženje, saj telesu pomaga, da se znebi težkih kovin in drugih toksinov, ki mu škodujejo.

  • Zaščiti telo pred škodljivimi mikrobi

Zeolit ima močno protimikrobno delovanje, kar pomeni, da se lahko bori proti glivicam, bakterijam in virusom. Ker je tako zelo učinkovit, se pogosto uporablja pri zdravljenju okužb sečil. Poleg tega zeolit nima negativnega učinka na koristne bakterije, ki so prebivalke našega črevesja.

Ne glede na to, kolikokrat smo določen toksin odstranili iz telesa, se je na njegovem mestu znova pojavil drugi. Razlog za to je, da so toksini povsod okrog nas. Dovolj je, da so v telesu prisotni v majhnih količinah in že lahko povzročijo resne težave. Toksinom se ne moremo izogniti, vsaj ne vsem, lahko pa jih odstranimo iz telesa. Zeolit nam bo pri tem z veseljem pomagal.

Na kakšen način deluje zeolit, si lahko pogledate v spodnji zabavni animaciji:

(Povzetek članka po: https://thegoodinside.com/6-big-health-benefits-of-zeolite/)

SHARE

Dodaj odgovor